Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2007

ΔΩΝΗΣ: "ΕΧΟΥΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ"

Η κλήρωση του ομίλου του κυπέλλου UEFA δεν μπορεί να χαρακτηριστεί εύκολη για την ΑΕΛ, αλλά ο Γιώργος Δώνης δεν πτοείται. Σε δηλώσεις του, ο τεχνικός της κυπελλούχου Ελλάδας τόνισε ότι η ομάδα του έχει σημαντικές πιθανότητες πρόκρισης στους ¨"32" της διοργάνωσης, ενώ συμπλήρωσε ότι ανεξαρτήτως από το τι θα γίνει τελικά, αυτό που μετράει είναι να προσφέρουν οι Θεσσαλοί βαθμούς στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Ανοιχτό» χαρακτήρισε τον όμιλο στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ ο τεχνικός της ΑΕΛ Γιώργος Δώνης, τονίζοντας ότι ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων η ομάδα θα βγει ωφελημένη σε πολλά επίπεδα από την ευρωπαϊκή περιπέτεια.«Είμαστε χαρούμενοι που συμμετέχουμε σε αυτή την κλήρωση και πολύ περισσότερο που θα δώσουμε ακόμη τέσσερα ευρωπαϊκά ματς, τα οποία ελπίζω ότι θα ευχαριστηθούμε. Μετά από τη δική μου επιστροφή στο Ίγουντ Παρκ, τώρα επιστρέφει ο Μπακαγιόκο στο Γκούντισον Παρκ ως αντίπαλος της Έβερτον», είπε στην εισαγωγή του ο τεχνικός ηγέτης της ΑΕΛ

Aναλύοντας τα δεδομένα και τις παραμέτρους της κλήρωσης είπε:
«Είμαστε σε έναν όμιλο όπου όλα είναι ανοιχτά και δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί. Όλες οι ομάδες έχουν πιθανότητες πρόκρισης. Το σημαντικό είναι ότι παίζουμε το τελευταίο ματς στην έδρα μας. Κι είναι θετικό γιατί μπορεί να έχουμε φτάσει στο σημείο να διεκδικούμε την πρόκριση. Αυτό που δεν μου άρεσε είναι ότι θα αντιμετωπίσουμε στο Πανθεσσαλικό τη Ζενίτ, την οποία θεωρώ κορυφαία ομάδα του ομίλου. Θα την προτιμούσα εκτός. Μετά από τις απώλειες που έχουμε στην έδρα μας για το πρωτάθλημα, θα έχουμε δύσκολο έργο αφού μας περιμένουν τρία σερί εκτός έδρας ματς μέσα σε μια εβδομάδα. Ειδικά απέναντι σε αγγλικές ομάδες ο ρυθμός του παιχνιδιού είναι εξαντλητικός κι αυτό δεν μας βοηθάει. Από την άλλη είναι καλό που μετά από το ευρωπαϊκό ματς της Πέμπτης παίξουμε στο πρωτάθλημα εκτός έδρας. Θεωρώ ότι ήμασταν ιδιαίτερα άτυχοι όταν μετά και από τους δύο αγώνες με τη Μπλάκμπερν παίζαμε στο Αλκαζάρ γιατί στην έδρα σου είσαι το φαβορί και πρέπει να κυνηγάς διαρκώς για να επιβάλλεις το παιχνίδι σου και να πετύχεις γκολ. Εκτός έδρας, όμως, έχεις την πολυτέλεια να παίξεις πιο συντηρητικά. Γι αυτό είναι καλό που μετά από τα περισσότερα ευρωπαϊκά ματς ακολουθούν εκτός έδρας αγώνες για το πρωτάθλημα», τόνισε ο Γιώργος Δώνης.

Για αν προσθέσει: «Η συμμετοχή στους ομίλους του ΟΥΕΦΑ είναι για μας μια πολύ καλή εμπειρία. Εκτιμώ ότι ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα η ομάδα θα βγει καλύτερη και πιο δυνατή μέσα από αυτή την περιπέτεια. Έχουμε μεγάλο αγώνα μπροστά μας, αλλά στο τέλος θα βγούμε κερδισμένοι από κάθε άποψη».

Όσο για τις πιθανότητες πρόκρισης ο κόουτς των Κυπελλούχων Ελλάδος είπε: «Θεωρώ ότι έχουμε σημαντικές πιθανότητες. Η ψυχολογία από την πρόκριση σε βάρος της Μπλάκμπερν και σε συνδυασμό με τις ικανότητες των παικτών, είναι δύο στοιχεία που μπορούν να μας οδηγήσουν στους «32» της διοργάνωσης. Και είναι μια αισιοδοξία που την αντλώ από την εικόνα της ομάδας στους δύο ευρωπαϊκούς αγώνες με τη Μπλάκμπερν».

Καταλήγοντας υπογράμμισε πως: «Το πιο σημαντικό – πέρα από την πρόκριση – είναι να μαζέψουμε βαθμούς ώστε ως χώρα να επανακτήσουμε τις θέσεις που χάσαμε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

Ο Γιώργος Δώνης στον επίλογό του έσπευσε να διευκρινίσει αναφορά με δηλώσεις του μετά τον αγώνα με τον Λεβαδειακό, οι οποίες μεταφέρθηκαν στρεβλά από συγκεκριμένα ΜΜΕ: «Δεν μου αρέσει να βλέπω δηλώσεις δικές μου που δεν έχουν γίνει ποτέ ή να τις βλέπω να μεταφέρονται διαστρεβλωμένες από μερίδα του Τύπου γιατί δεν θέλω να δημιουργούνται λαθεμένες εντυπώσεις στους ποδοσφαιριστές. Εγώ δεν είπα ποτέ ότι δεν έμεινα ευχαριστημένος από τους παίκτες που μπήκαν αλλαγή κόντρα στον Λεβαδειακό. Έχω τεράστια εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές μου. Την περασμένη Κυριακή – που βρεθήκαμε από πολύ νωρίς να κυνηγάμε το σκορ – έδειξαν τον καλύτερό τους εαυτό για να ισοφαρίσουμε δύο φορές και να ανατρέψουμε μια το σκορ του αγώνα. Αυτό που δήλωσα εγώ ήταν ότι αισθάνομαι αποκλειστικά υπεύθυνος για το αποτέλεσμα κι έκανα λόγο για κάποιες δικές μου προσωπικές σκέψεις που αφορούν στο αγωνιστικό κομμάτι και στο πως σχεδιάζω στο μυαλό μου τον αγώνα πριν αυτός ξεκινήσει. Δεν είχε να κάνει με συγκεκριμένα πρόσωπα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: