Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2007

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ "ΓΟΛΓΟΘΑΣ"

Με βάση το πρόγραμμα, ο Γιώργος Δώνης και οι συνεργάτες του θα πρέπει να ετοιμάσουν τους παίκτες για ένα καυτό δίμηνο, με αγώνες σε τρία μέτωπα. Πρόκειται για έναν πραγματικό αγωνιστικό γολγοθά, τον οποίο θα υποχρεωθεί η ΑΕΛ ν' ανέβει με αφετηρία την 20η Οκτωβρίου, όταν θα ξαναρχίσει το πρωτάθλημα, μετά την διακοπή για τους δυο αγώνες της Εθνικής με Βοσνία και Τουρκία για τα προκριματικά του EURO 2008.

Οι διαδοχικοί αγώνες σε πρωτάθλημα και ΟΥΕΦΑ ξεκινούν στις 20 Οκτωβρίου, όταν οι "βυσσινί" θα αντιμετωπίσουν στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας την αήττητη και πρωτοπόρο ΑΕΚ. Πέντε μέρες αργότερα, η ΑΕΛ κάνει πρεμιέρα στους ομίλους του ΟΥΕΦΑ, και θα ταξιδέψει στην Αγγλία, όπου θα αντιμετωπίσει στο "Γκούντισον Πάρκ" την Έβερτον. Χωρίς να πάρει ανάσα η λαρισινή ομάδα πηγαίνει στις 28 του μήνα στην Αθήνα για να παίξει με τον Πανιώνιο, ενώ την τελευταία ημέρα του μήνα οι "βυσσινί" θα διεκδικήσουν τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, μιας και θα αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, για το Σούπερ Καπ.

Ακολουθεί στις 4 Νοεμβρίου ο εντός έδρας αγώνας με την Ξάνθη και τέσσερις μέρες αργότερα οι Κυπελλούχοι Ελλάδος θα φιλοξενήσουν στο Πανθεσσαλικό τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Πριν καλά καλά η λαρισινή ομάδα επιστρέψει στην Ελλάδα, ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη για τον αγώνα με τον Ηρακλή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ακολουθεί ένα 10ήμερο ανασύνταξης, όπου το συγκρότημα του Γιώργου Δώνη θα έχει την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί την διακοπή του πρωταθλήματος λόγω του αγώνα της Εθνικής μας ομάδας και να πάρει πολύτιμες ανάσες για τον δύσκολο τελευταίο μήνα της χρονιάς.

Με την επανέναρξη της Σούπερ Λίγκας για τους "βυσσινί" υπάρχει το ντέρμπι του Αλκαζάρ με τον Παναθηναϊκό, πριν δώσουν στις 29 του μήνα το δεύτερο εκτός έδρας παιχνίδι για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ, με την Αλκμάαρ στην Ολλανδία. Μόλις τρεις μέρες αργότερα οι παίκτες της ΑΕΛ θα αντιμετωπίσουν τον ΟΦΗ στο Παγκρήτιο και στις 6 Δεκεμβρίου θα κάνουν το ρεπό τους για την φάση των ομίλων, και στο ...καπάκι υποδέχονται τον Αρη.

Στις 16 Δεκεμβρίου η ΑΕΛ θα αντιμετωπίσει στη Θεσσαλονίκη την Καλαμαριά, ενώ τέσσερις μέρες αργότερα θα διασταυρώσει τα ξίφη της με την Νυρεμβέργη στο Πανθεσσαλικό, την τελευταία αγωνιστική των ομίλων. Τέλος, δυο μέρες πριν τα Χριστούγεννα το συγκρότημα του Γιώργου Δώνη θα υποδεχτεί στο Αλκαζάρ τον Ολυμπιακό, κλείνοντας έναν μακρύ κύκλο συνεχών αγώνων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ΑΕΛ:

20/10: ΑΕΚ -ΑΕΛ
25/10: Έβερτον - ΑΕΛ
28/10: Πανιώνιος - ΑΕΛ
31/10: Ολυμπιακός - ΑΕΛ
04/11: ΑΕΛ - Ξάνθη
08/11: ΑΕΛ - Ζενίτ
11/11: Ηρακλής - ΑΕΛ
25/11: ΑΕΛ - Παναθηναϊκός
29/11: Αλκμάαρ - ΑΕΛ
02/12: ΟΦΗ - ΑΕΛ
09/12: ΑΕΛ - Άρης
16/12: Καλαμαριά - ΑΕΛ
20/12: ΑΕΛ - Νυρεμβέργη
23/12: ΑΕΛ - Ολυμπιακός

Πηγή: the "match"

Δεν υπάρχουν σχόλια: