Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2007

ΚΑΝΤΕ ΜΑΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ....

Φιγουράροντας στην πρώτη θέση του 3ου προκριματικού ομίλου του Euro 2008 η Εθνική Ελλάδας σήμερα (21:30 MEGA) στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας τη Βοσνία. Έχοντας ήδη φάει το…γάιδαρο, οι διεθνείς καλούνται να μην…κολλήσουν στην ουρά παίρνοντας την πρόκριση για τα τελικά της Αυστρίας και της Ελβετίας.

Εξηγούμεθα:
Με νίκη απόψε επί της Βοσνίας, η πρωταθλήτρια Ευρώπης κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα για την πρόκριση. Αν η ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ φτάσει τους 22 βαθμούς θα αποσπαστεί κατά 5 από την τρίτη του ομίλου Νορβηγία και θα ταξιδέψει καβάλα στο άλογο στην Τουρκία για το παιχνίδι της Τετάρτης. Όπως άλλωστε τόνισαν και οι διεθνείς αυτήν την εβδομάδα «οι 4 πόντοι στα παιχνίδια με Βοσνία και Τουρκία τσεκάρουν το εισιτήριο για την τελική φάση». Ο στόχος είναι ρεαλιστικός και σαφώς εφικτός.
Όλοι ετοιμοπόλεμοι!

Οι τελευταίες δύο προπονήσεις του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος έγιναν δίχως το παραμικρό πρόβλημα, κάτι που σημαίνει πως για το ματς κόντρα στους Βόσνιους ο Γερμανός εκλέκτορας μπορεί να υπολογίζει κανονικά στους Γκέκα και Χαριστέα, αλλά και στους Δέλλα, Τοροσίδη που αντιμετώπισαν μικροπροβλήματα στο ξεκίνημα της εβδομάδας.

Το σενάριο που θέλει τους δύο πρώτους να ξεκινούν στην σημερινή ενδεκάδα είναι και πολύ πιθανό, όμως δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να προφυλαχθεί τουλάχιστον ένας από αυτούς καθότι ακολουθεί το ματς με την Τουρκία.

Όπως όλα δείχνουν, ο Νικοπολίδης θα είναι κάτω από τα δοκάρια, ο Πατσατζόγλου θα παίξει δεξιά στην άμυνα και ο Τοροσίδης αριστερά. Το κέντρο της άμυνας δεν αλλάζει και θα αποτελείται από τους Δέλλα, Κυριάκο. Στο κέντρο, η γνωστή τριάδα των Μπασινά, Καραγκούνη και Κατσουράνη. Ο Αμανατίδης θα κινείται από αριστερά στην επίθεση, ο Χαριστέας δεξιά και ο Φάνης Γκέκας στην κορυφή.

Θέση στην ενδεκάδα διεκδικεί και ο Παρασκευάς Άντζας, ο οποίος στην προπόνησης της Παρασκευής χρησιμοποιήθηκε ως αμυντικό χαφ, με τον Αμανατίδη να μένει εκτός και τον Καραγκούνη να προωθείται αριστερά της επίθεσης. Λιγότερες πιθανότητες έχουν Λυμπερόπουλος και Γιαννακόπουλος για το αρχικό σχήμα, από το οποίο θα απουσιάσουν φυσικά οι τιμωρημένοι Σεϊταρίδης και Σαμαράς. Ο Γερμανός έχει καταλήξει στο 4-3-3 και ανάλογα με την εξέλιξη του παιχνιδιού, πιθανότατα να τροποποιήσει τα πλάνα του.

Μόνο νίκες με Βοσνία

Η προϊστορία ευνοεί την Εθνική ομάδα. Σε τρεις επίσημους αγώνες η Ελλάδα έχει πετύχει ισάριθμες νίκες επί της Βοσνίας με συνολικό σκορ 8-0.

Γκιλέφσκι, ο άρχοντας του αγώνα

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Γκρέγκορτζ Γκιλέφσκι. Ο Πολωνός ρέφερι έχει σφυρίξει άλλη μία φορά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και αποδείχτηκε γούρικος. Ήταν το παιχνίδι με τη Βόρεια Ιρλανδία στο Μπέλφαστ, όταν η Εθνική μας είχε επικρατήσει με 2-0, χάρη σε δύο τέρματα του Άγγελου Χαριστέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: