Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2007

ΝΕΟΙ: ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΟ ΑΗΤΤΗΤΟ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση οι Νέοι της ΑΕΛ επικράτησαν με 2-1 της πρωτοπόρου και – μέχρι πρότινος – αήττητης ομάδας της Ξάνθης στις εγκαταστάσεις των Δένδρων για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος Νέων της Superleague. Η νίκη για τους «βυσσινί» του Κώστα Κατσάρα αποκτά μεγαλύτερη αξία, γιατί συνδυάστηκε με μια πολύ αγωνιστική παρουσία και ήρθε μετά από ανατροπή του σκορ απέναντι σε μια από τις ισχυρότερες ομάδες του πρωταθλήματος.

Το παιχνίδι ήταν πολύ υψηλού επιπέδου και ιδιαίτερα το πρώτο ημίχρονο είχε καταπληκτικό ρυθμό προσφέροντας δύο γκολ και πολλές όμορφες φάσεις. Μόλις στο 11ο λεπτό ο Ραχωβίτης με πολύ όμορφη κάθετη πάσα βρήκε τον Μπανούση, ο οποίος βγήκε στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων πλάσαρε τον Λοντιγκίν, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι. Στο επόμενο λεπτό συρτό γυριστό σουτ του Μάγγου έδιωξαν πάνω στη γραμμή οι αμυντικοί της Ξάνθης ενώ στο 16ο η ακριτική ομάδα έφτασε πολύ κοντά στο γκολ. Ο Μπαταβάνης ανέτρεψε τον Χασομέρη μέσα στην περιοχή, αλλά ο Χασάνογλου που ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι έστειλε τη μπάλα άουτ. Στο 19ο ο Λοντιγκίν έδιωξε με δυσκολία διαγώνιο σουτ του Μπανούση μέσα από τη μεγάλη περιοχλη, ενώ στο 30ο η σέντρα σουτ του Καραγιάννη από τα δεξιά πέρασε ελάχιστα εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Παρά την πίεση και τις ευκαιρίες από πλευράς ΑΕΛ, η Ξάνθη ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ μετά από εξαιρετικό συνδυασμό και πολύ όμορφο σουτ του Ντίνα έξω από την περιοχή στο 33ο λεπτό. Η απάντηση, ήρθε άμεσα, στο 40ο, όταν από εκτέλεση κόρνερ του Κοκόμπελη ο Λοντιγκίν έκανε κακό υπολογισμό στρώνοντας τη μπάλα στον Πολύζο κι ο αρχηγός των Νέων της ΑΕΛ με κοντινή προβολή ισοφάρισε 1-1.

Στο β ημίχρονο ο βαρύς αγωνιστικής χώρος λόγω της συνεχούς βροχόπτωσης έγινε αιτία να πέσει ο ρυθμός του αγώνα, αλλά οι «βυσσινί» με σωστή ομαδική άμυνα, συνεχή πίεση και έξυπνη τακτική πήραν τους τρεις βαθμούς της νίκης. Μόλις στο 52ο λεπτό ο Κοκόμπελης έχασε μοναδική ευκαιρία όταν το σουτ του έπιασε εν κινήσει από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής – και ενώ ο τερματοφύλακας της Ξάνθης, Λοντιγκίν ήταν εκτός θέσης – πέρασε ελάχιστα άουτ. Την ίδια τύχη είχε το κοντινό πλασέ του Ζάγκου μετά από συνδυασμό με τον Μπανούση στο 59ο λεπτό. Χρειάστηκε να φτάσει το 78ο λεπτό για να καρποφορήσουν οι προσπάθειες των Νέων της ΑΕΛ και να ολοληρωθεί η μεγάλη ανατροπή. Με όμορφη διαγώνια μπαλιά ο Μπανούσης βρήκε τον Μάγγο, που «τρύπησε» την άμυνα των γηπεδούχων και πλάσαρε εύστοχα γράφοντας το 2-1. Το σκορ αυτό επρόκειτο να είναι και το τελικό, αφού με εξαιρετική επέμβαση στο 88ο λεπτό ο Μπαταβάνης είπε «όχι» σε κοντινό σουτ του Ντίνα.

ΑΕΛ: Μπαταβάνης, Καρατέεβ, Όντος, Νόνης, Πολύζος, Ραχωβίτης, Καραγιάννης (72 Λύτρας), Κοκόμπελης (88 Ελευθεριάδης), Μπανούσης, Μάγγος, Ζάγκος ( 77 Σπυρόπουλος).

Δεν υπάρχουν σχόλια: