Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2007

ΕΒΕΡΤΟΝ: ΠΙΚΡΑΘΗΚΑΝ ΤΑ "ΖΑΧΑΡΩΤΑ"


Η Λίβερπουλ ήταν η μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι του Μερσεϊσάιντ, καθώς επικράτησε, έπειτα από ένα αγωνιώδες παιχνίδι, με 2-1 της Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ». Το παιχνίδι κρίθηκε στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, με τον Ντιρκ Κάιτ να σκοράρει δις από την άσπρη βούλα. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται δίκαια για ένα πέναλτι που δεν καταλόγισε ο ρέφερι, μετά στο 94'.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τα «ζαχαρωτά», που ευτύχησαν να προηγηθούν στο 38’, με ένα απίθανο αυτογκόλ του Σάμι Χίπια. Ο έμπειρος αμυντικός, στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα, έπειτα από σέντρα του Άλαν Σταμπς, την έστειλε συστημένη στα δίχτυα της εστίας του Ρέινα.

Στην επανάληψη, οι «ρεντς» έκαναν ότι ήταν δυνατό για να σημειώσουν την ολική ανατροπή, πράγμα που κατάφεραν, έστω και στις καθυστερήσεις. Αρχικά, ο Στίβεν Τζέραρντ κέρδισε το πέναλτι από τον Τόνι Χίμπερτ (52’), με τον παίκτη της Έβερτον να αποβάλεται με κόκκινη κάρτα. Ο Κάιτ ευστόχησε από την άσπρη βούλα και έφερε το ματς στα ίσα.

Ένα ματς, το οποίο κρίθηκε στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Φιλ Νέβιλ απέκρουσε με τα χέρια ένα σουτ του Λούκας, με αποτέλεσμα ο διαιτητής Μαρκ Κλάτενμπεργκ, να υποδείξει και πάλι πέναλτι και να αποβάλει και δεύτερο παίκτη των γηπεδούχων. Ο Κάιτ ευστόχησε και αυτή τη φορά και χάρισε μία σημαντική νίκη στη Λίβερπουλ.

Πάντως, αέσως μετά η Έβερτον θα μπορούσε να πάρει δύο πέναλτι, από τα οποία το ένα ήταν "μαρς". Ήταν η φάση του 94', όταν ο Κάραγχερ γκρέμισε αντικανονικά τον Λεσκότ εντός περιοχής, με τον Κλάτενμπεργκ να μη δίνει τίποτα!



Δεν υπάρχουν σχόλια: