Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2007

ΠΕΣΕΙΡΟ: ΤΩΡΑ ΜΟΝΟ Η ΛΑΡΙΣΑ...

Για την πορεία της ομάδας μέχρι τώρα και την πρωτιά στο βαθμολογικό πίνακα μίλησε χθες ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ζοσέ Πεσέιρο. Ο Πορτογάλος τεχνικός ξεκαθάρισε ότι δεν έχει κριθεί τίποτα ακόμη και ότι οι παίκτες του και ο ίδιος οφείλουν να επιδείξουν ανάλογο επαγγελματισμό, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι της ομάδας.

Σχετικά με το πρόγραμμα της ομάδας στη συνέχεια και κυρίως τη Λάρισα που θα αντιμετωπίσει την Κυριακή ο Παναθηναικός, ο Ζοσέ Πεσέιρο δήλωσε:

«Θα προσπαθήσουμε να έχουμε όλους τους παίκτες στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Θα βάλουμε πάνω απ' όλα την ομάδα, που είναι και το πιο σημαντικό. Ξέρουμε ότι έχουμε πολλά και δύσκολα παιχνίδια. Αλλά έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα μου και σε αυτό που μπορούμε να παρουσιάσουμε μέσα στο γήπεδο. Το μόνο που μας απασχολεί τώρα είναι η Λάρισα. Ένα ματς πάρα πολύ σημαντικό και πάρα πολύ δύσκολο. Απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα, με καλούς παίκτες και θετικό ποδόσφαιρο. Βέβαια, ο προπονητής της Λάρισας είναι αυτός που πιστώνεται το θετικό ποδόσφαιρο που παίζει η ομάδα του. Ειλικρινά, όσες φορές την παρακολούθησα, μου άρεσε πάρα πολύ το ποδόσφαιρο που παρουσίασε και θεωρώ ότι η θέση που έχει δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική αξία της. Είναι μία ομάδα αρκετά άτυχη, θα μπορούσα να πω. Όπως με τη Ζενίτ, που πιστεύω ότι δεν θα έπρεπε να χάσει μέσα στην έδρα της».

Για την πρωτιά του «τριφυλλιού» ο Πορτογάλος τεχνικός τόνισε:

«Σίγουρα ήταν πολύ δύσκολο να βρεθούμε στην πρώτη θέση και είναι πολύ δύσκολο να κρατηθούμε εκεί. Πιστεύουμε, όμως, ότι μπορούμε να κρατηθούμε στην κορυφή. Με ακόμα μεγαλύτερη ταπεινότητα, διότι τώρα που είμαστε πρώτοι πρέπει να δείξουμε την ταπεινότητά μας. Με μεγαλύτερο επαγγελματισμό, με μεγαλύτερη προσπάθεια, με μεγαλύτερη αφοσίωση, με μεγαλύτερη συγκέντρωση και προσοχή, με μεγαλύτερη και καλύτερη ξεκούραση, με καλύτερη προπόνηση, με καλύτερη διατροφή, γιατί η υπευθυνότητα πλέον είναι μεγαλύτερη. Αν τηρήσουμε όλους αυτούς τους κανόνες, θα είναι λιγότερο δύσκολο. Όχι ότι θα είναι εύκολο, πάντα θα παραμένει δύσκολο, αλλά σε μικρότερο βαθμό. Αν αρχίσουμε να πετάμε στα σύννεφα επειδή είμαστε πρώτοι στην 8η αγωνιστική ή αν νιώσουμε χορτασμένοι επειδή είμαστε πρωτοπόροι, τότε... Αυτό ισχύει και για μένα και για όλους τους παίκτες. Η γιορτή θα γίνει... όταν είναι να γίνει. Στο τέλος του πρωταθλήματος και όχι τώρα. Για να στεφθούμε πρωταθλητές έχουμε ακόμα πολύ δρόμο. Πολύ δρόμο...».

Δεν υπάρχουν σχόλια: