Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2007

ΛΥΡΑΚΗΣ: "ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΛΟΥΤΣΙΑΝΟ"

Την ώρα που πολλοί θα περίμεναν «ομοβροντίες» κατά του Λουτσιάνο από σύμπασα την ΑΕΛ (μετά την περιβόητη εκτέλεση φάουλ του Βραζιλιάνου που εξελίχθηκε σε... «κατεβασιά» για γκολ), οι κυπελλούχοι Ελλάδας μέσω του Νίκου Λυράκη στέλνουν μήνυμα... ευγνωμοσύνης στον Βραζιλιάνο του Ατρόμητου.

«Τον ευχαριστώ γιατί ξεβράκωσε, ξεγύμνωσε, ξεμπρόστιασε τον Ζολώτα που θα καλυπτόταν για τα συνολικά απαράδεκτα σφυρίγματά του» τόνισε χθες ο γενικός διευθυντής της Λάρισας και εξήγησε πως «αν είχε δει τη φάση, θα σφύριξε άκυρο για να καλυφθεί και πιθανότατα η διαιτησία του θα περνούσε ατιμώρητη, όπως πέρυσι με τον Μαζαράκο στο ίδιο γήπεδο. Γι αυτό επιμένω πως ο Λουτσιάνο μας έκανε δώρο. Χάρηκα αυτό το γκολ. Ήταν η θεία δίκη».

Τι καταλογίζει στον Ζολώτα
Ποια ήταν, όμως, τα απαράδεκτα σφυρίγματα με τα οποία στοιχειοθετείται η θέση της ΑΕΛ; «1. Έπρεπε να αποβληθεί ο Ολιβέιρα στη φάση του 24 για μπουνιά στον Μπακαγιόκο, 2. Η ξεκάθαρη πρόθεση του διαιτητή να μας βάλει στην περιοχή μας με ανύπαρκτα φάουλ και αναφέρω ενδεικτικά ότι πριν από τη φάση του 1-0 μετατρέπει σε κόρνερ ένα άουτ και αμέσως μετά υποδεικνύει ανύπαρκτο φάουλ σε ώμο με ώμο διεκδίκηση της μπάλας. Αν παρακολουθήσεις σε βίντεο όλο το ματς, καταλαβαίνεις τις προθέσεις του» επισημαίνει ο Λυράκης.

«Φάρος ελπίδας, αν εξαφανιστούν»
Ως εκ τούτου, λοιπόν, η ΑΕΛ προτείνει «να διαγραφεί διά παντός και ο Ζολώτας και ο επόπτης Μαυρόπουλος που είχε στερήσει από τον Βασάρα το Μουντιάλ της Γερμανίας. Πρέπει να εξαφανιστούν από προσώπου γης για να πούμε ότι υπάρχει φάρος ελπίδας. Αλλιώς σημαίνει πως τα αρμόδια όργανα θέλουν αυτήν την κατάσταση. Τι παραπάνω, εξάλλου, έκαναν πέρυσι οι Μπριάκος (Απόλλων Καλαμαριάς - Παναθηναϊκός) και Τσαχειλίδης (Ατρόμητος - Ξάνθη);».

«Τους ενδιαφέρει να βρουν την άκρη»
Ο γενικός διευθυντής της Λάρισας αναφέρθηκε και στην πιο διαδεδομένη φράση στην ποδοσφαιρική Ελλάδα: «Να βρούμε την άκρη. Αυτό λένε όλοι. Είναι η πιο διαδεδομένη φράση. Θα μας κοιτούν οι ποδοσφαιριστές μας και δεν θα μας λένε ανίκανους όχι γιατί δεν θέλουμε νέα γήπεδα και υποδομές, όχι γιατί δεν παρέχουμε καλά συμβόλαια, αλλά επειδή δεν μπορούμε να βρούμε την άκρη. Η ΑΕΛ έχει δεχτεί τα περισσότερα χτυπήματα γιατί δεν ασχολείται να βρει την άκρη. Χάσαμε περισσότερους από δέκα βαθμούς -όπως παραδέχτηκαν πολλοί πέρυσι- λόγω της διαιτησίας και κινδυνεύσαμε».

«Γυρίζει την πλάτη ο κόσμος»
Ο απογοητευμένος Νίκος Λυράκης αναφέρθηκε και στον κόσμο: «Έχει αισθητήριο και γυρίζει την πλάτη του στο ποδόσφαιρο. Μοιραία ο Ατρόμητος δεν θα έχει ποτέ περισσότερους από 1.500 φιλάθλους στο μεγαλύτερο δήμο της Αθήνας και εμείς δεν θα ξεπεράσουμε τους 7.000. Έχει αηδιάσει ο κόσμος για το ποδόσφαιρο που είναι δέσμιο των ορέξεων κάποιων ανθρώπων, οι οποίοι έρχονται είτε σε εντεταλμένη υπηρεσία είτε για να εξυπηρετήσουν το σύστημα των ολίγων. Ο ευνοημένος Ατρόμητος αύριο θα είναι ο αδικημένος».

«Του ζητώ συγγνώμη και θα του έλεγα φύγε»
Το 2002 ο Νίκος Λυράκης είχε προτρέψει τον Κώστα Πηλαδάκη να επενδύσει στο ποδόσφαιρο (τότε στον Ηλυσιακό), όμως μερικά χρόνια αργότερα του ζητάει συγγνώμη και αν δεν υπήρχε η δέσμευση του γηπέδου, θα του πρότεινε να αποχωρήσει... «Θα του έλεγα να φύγει αύριο το πρωί, αν δεν ήταν δεσμευμένος με το γήπεδο. Είναι καταξιωμένος στον επιχειρηματικό κόσμο και κατατρώγεται πλέον από ορέξεις ανθρωποειδών.

Του ζητάω μεγάλη συγγνώμη. Δεν έχει λόγο να επενδύει και ξέρω ότι δεν πρόκειται να μπει στα κυκλώματα. Για να ασχολείσαι πρέπει να μπλέξεις στα σκατά. Δεν είναι τέτοιο το ποιόν του. Εγώ είμαι μέρος του ποδοσφαίρου και βγάζω χρήματα. Εκείνος δεν έχει τύχη. Το κύκλωμα παρασύρει τους επενδυτές να ασχολούνται με μικροπρεπή πράγματα. Τους έχει κάνει φοβικούς. Μπαίνουν στο τρυπάκι να ασχολούνται από την Τετάρτη με τους διαιτητές. Και δεν το λέω μόνο για τον Πηλαδάκη. Γιατί να μπλέξει και ο Τσακίρης;».

«Δικαίωση εκτός πατρίδας»
Η ρεβάνς με την Μπλάκμπερν την προσεχή Πέμπτη στην Αγγλία φαντάζει ευκαιρία «να βρουν οι παίκτες μας δικαίωση έξω από την πατρίδα τους και να πάρουν την πρόκριση για όλους τους Έλληνες φιλάθλους», σύμφωνα με το γενικό διευθυντή της ΑΕΛ.

«Δεν ξέρω αν θα καταφέρουν να πιάσουν ανάλογη απόδοση όπως κόντρα στον Ατρόμητο, γιατί σε αυτό το ματς έπαιξαν καλύτερα ακόμη και συγκριτικά με την πρώτη κόντρα με την Μπλάκμπερν. Αν παίξουν όπως στο Περιστέρι, θα προκριθούμε και ο Μπακαγιόκο σίγουρα δεν θα απορεί με το διαιτητή».

#: Στην Καστοριά ταξίδεψε χθες ο Νίκος Λυράκης για να παρακολουθήσει το δανεικό στους «γουναράδες» Ανδρέα Χατζηλιόντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: