Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2007

ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΡΟΥΤΙΝΑ....

Τι είχες ΑΕΛ, τι είχα πάντα... Ακόμη κι αν στη θέση αυτού του κειμένου βάζαμε αυτό της προηγούμενης εβδομάδας, για το τι κέρδισε και τι έχασε η κυπελλούχος Ελλάδας, ουσιαστικά δε θα υπήρχαν αλλαγές. Γιατί δεν υπάρχουν ούτε στους αγώνες της "βυσσινί θύελλας", πλέον. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη παίζει πάντα πολύ καλό ποδόσφαιρο, δημιουργεί ευκαιρίες, αλλά τις χάνει και δεν καταφέρνει να νικήσει. Το ίδιο έγινε και στο Ηράκλειο, κόντρα στον ΟΦΗ.

ΤΙ ΚΕΡΔΙΣΕ
: Την αναγνώριση και από την πλευρά του ΟΦΗ, ότι η ΑΕΛ παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο φέτος και αδικείται από τη βαθμολογική της θέση. Είχαν προηγηθεί αρκετές ομάδες που έκαναν αυτή τη διαπίστωση, όταν αντιμετώπισαν τους Θεσσαλούς. Αυτή η αναγνώριση, όμως, όσο τιμητική κι αν είναι, καθώς προέρχεται από τους αντιπάλους, δεν μπορεί πλέον να είναι αρκετή για τους κυπελλούχους Ελλάδας. Και δεν είναι, όπως έκανε σαφές και ο Γιώργος Δώνης με τις δηλώσεις του. Ουσιαστικά, η ΑΕΛ δεν κέρδισε κάτι αξιοσημείωτο από τον αγώνα στο Παγκρήτιο Στάδιο.

ΤΙ ΕΧΑΣΕ
: Μία ακόμη ευκαιρία για να νικήσει και να πάρει τα πάνω της βαθμολογικά και ψυχολογικά. Οι Θεσσαλοί έχουν να γευτούν τη χαρά των τριών βαθμών από τον αγώνα της πρεμιέρας στην Τρίπολη και αν δεν αντιστρέψουν άμεσα την κατάσταση, θα νιώσουν την πίεση να αυξάνει κατά πολύ. Η αλήθεια είναι ότι κανείς στους Θεσσαλούς δεν πιστεύει ότι η ομάδα μπορεί να κινδυνέψει σε ό,τι αφορά την παραμονή της, αλλά καλό θα είναι να νικήσει και κάποια στιγμή. Γιατί αυτές οι ισοπαλίες, πλέον, μοιάζουν με ήττες για τους κυπελλούχους Ελλάδας...

ΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ
: Αγώνας για το κύπελλο UEFA δεν υπάρχει μεσοβδόμαδα, οπότε η ΑΕΛ έχει τον χρόνο για να ξεκουραστεί και να προετοιμαστεί καλύτερα για τον προσεχή αγώνα πρωταθλήματος. Ο οποίος, είναι στο Αλκαζάρ, με αντίπαλο τον Αρη και εξαιρετικά κρίσιμος. Οι Θεσσαλοί θέλουν, επιτέλους, να πανηγυρίσουν την πρώτη τους εντός έδρας νίκη για φέτος, να ανταμειφθούν για το ποδόσφαιρο που παίζουν και να βελτιώσουν τη θέση τους στην κατάταξη, σπάζοντας και την... κατάρα όλων αυτών των αγώνων. Η νίκη στη συγκεκριμένη αναμέτρηση αποτελεί μονόδρομο.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΜΕ ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
: Η ΑΕΛ κυνήγησε τη νίκη και αυτό φαίνεται και από τις δέκα τελικές προσπάθειες, αλλά και τις μεγάλες ευκαιρίες που δημιούργησε και... έχασε. Από εκεί και πέρα, η ομάδα του Δώνη κέρδισε τρία κόρνερ, είχε 6/22 σέντρες, τέσσερις διεισδύσεις στην αντίπαλη περιοχή (έναντι καμιάς των Κρητικών), ενώ έκαναν και 20 κλεψίματα. Δεν απέφυγαν, όμως, τα πολλά λάθη (42).

Στον ατομικό τομέα, ο Κλέιτον για μια ακόμη φορά ήταν πολύ κινητικός, έχοντας τρεις τελικές προσπάθειες και δέκα σωστές πάσες, αλλά και 0/5 σέντρες και εννιά λάθη... Ο Σαρμιέντο προσπάθησε δύο φορές να σκοράρει και έκανε και ένα σωστό γέμισμα αλλά από εκεί και πέρα τίποτα, ενώ για το καλύτερο προσπάθησε και ο Αλεξάνδρου, έχοντας μία τελική προσπάθεια, 2/4 σέντρες, έξι σωστές μπαλιές αλλά και ισάριθμα λάθη. Αμυντικά, κορυφαίος όλων ήταν ο Νταμπίζας, που είχε στο ενεργητικό του μία επέμβαση, τέσσερα κλεψίματα, πέντε κοψίματα ενώ έδωσε και πέντε σωστές πάσες προς τους συμπαίκτες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: