Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2007

ΘΕΤΙΚΟΣ Ο ΒΑΘΜΟΣ ΤΗΣ ΙΣΟΠΑΛΙΑΣ

Η ΑΕΛ συνήθιζε στα φετινά παιχνίδια της, να παίζει πολύ καλά και να μην παίρνει τα αποτελέσματα που άξιζε. Κόντρα στην Καλαμαριά, αποφάσισε να κάνει μια αλλαγή. Η κυπελλούχος Ελλάδας, όπως παραδέχθηκε και ο Γιώργος Δώνης, έκανε ένα κακό παιχνίδι, αλλά τουλάχιστον πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας και αυτό είναι θετικό.

ΤΙ ΚΕΡΔΙΣΕ: Τον ένα βαθμό. Η ΑΕΛ είχε ευκαιρίες ακόμη και για τη νίκη, όπως είχε και η Καλαμαριά. Κι όπως προκύπτει και από τις δηλώσεις του Δώνη, στη θεσσαλική ομάδα είναι ικανοποιημένοι με την ισοπαλία. Σίγουρα όλοι ήθελαν τη νίκη, αλλά και ο ένας βαθμός δεν είναι άσχημος, κόντρα σε μια ομάδα που έχει αποδείξει πολλές φορές ότι παλεύει όλα τα ματς.

ΤΙ ΕΧΑΣΕ: Την ευκαιρία να κάνει δεύτερη σερί νίκη και να πάρει για τα καλά τα πάνω της. Η "βυσσινί θύελλα" δεν ήταν ψύχραιμη από τη στιγμή που προηγήθηκε, δε διαχειρίστηκε σωστά αυτό το προβάδισμα και το πλήρωσε με την ισοφάριση.

ΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ: Ο αγώνας με τη Νυρεμβέργη, τελευταίος ευρωπαϊκός για φέτος, είναι απλά ένα ματς γοήτρου για την ΑΕΛ. Αντιθέτως, αυτό που έπεται με τον Ολυμπιακό στο Αλκαζάρ, είναι πολύ σημαντικό και σε αυτή έχει στραφεί η προσοχή όλων στη Λάρισα. Ο στόχος την Κυριακή είναι η νίκη, ώστε να ανέβει και πάλι η ομάδα και να σκορπίσει και πάλι τον ενθουσιασμό στις τάξεις του κόσμου της.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΜΕ ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ: Η ΑΕΛ ήθελε να νικήσει, αλλά έκανε μόλις 8 τελικές προσπάθειες, έναντι των 18 του αντιπάλου. Οι παίκτες του Δώνη κέρδισαν δύο κόρνερ, είχαν 3/15 σέντρες, μία διείσδυση στην αντίπαλη περιοχή και υπέπεσαν σε 21 λάθη. Ανασταλτικά, οι κυπελλούχοι Ελλάδας έκαναν πέντε αποκρούσεις, 19 κοψίματα και 17 κλεψίματα.

Ατομικά, οι Φωτάκης και Κλέιτον ήταν οι καλύτεροι. Ο πρώτος είχε τρεις τελικές προσπάθειες, επτά σωστές μπαλιές, ένα κλέψιμο, ένα κόψιμο και... μηδέν λάθη! Οσο για τον Βραζιλιάνο άσο, πέτυχε το γκολ της ΑΕΛ, μοίρασε οκτώ φορές σωστά την μπάλα, έκανε ένα κλέψιμο, ένα κόψιμο ενώ κέρδισε και δύο φάουλ. Πολύ καλός, αλλά στα ανασταλτικά του καθήκοντα, ήταν ο Γκαλίτσιος, με τρία κλεψίματα, τρία κοψίματα και τρία κερδισμένα φάουλ, ενώ ο Μπακαγιόκο ναι μεν είχε δύο τελικές προσπάθειες και δύο σωστές μπαλιές, αλλά υπέπεσε και σε τέσσερα λάθη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: