Τρίτη 28 Αυγούστου 2007

ΜΠΑΚΑΓΙΟΚΟ: ΘΑ ΠΑΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ...

Η μεγαλύτερη μεταγραφή στη σύγχρονη ιστορία της ΑΕΛ είναι αναμφισβήτητα ο Ιμπραϊμα Μπακαγιόκο. Ο 31χρονος Ιβοριανός επιθετικός συμφώνησε με την Κυπελλούχο Ελλάδας για συνεργασία δύο ετών. Έχοντας παίξει σε μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ όπως η Μαρσέιγ και η Έβερτον, αλλά και σε Μονπελιέ, Οσασούνα, Ιστρ, Λιβόρνο και Μεσίνα, έρχεται για να δώσει στην ΑΕΛ αυτό που την έλειπε. Ένας επιθετικός με διαφορετικά στοιχεία από εκείνα που έχουν οι υπόλοιποι παίκτες της ομάδας του Γιώργου Δώνη. Γι’ αυτό το λόγο έγιναν τόσο καιρό προσπάθειες για να αποκτηθεί και να ενισχύσει τη γραμμή «κρούσης» της Λάρισας.
Image


Ιμπραϊμα, ανοίγει μια νέα σελίδα στην καριέρα σου. Μετά την Γαλλία, την Αγγλία, την Ισπανία και την Ιταλία έρχεσαι στην Ελλάδα. Στην ηλικία σου, ποιο είναι το κίνητρο που έχει ένας ποδοσφαιριστής για να πάει καλά;


Στη ζωή του, ένας ποδοσφαιριστής πάντα πρέπει να «παλεύει» για να αποδείξει ότι έχει ακόμα πολλά χρόνια μπροστά του. Κανένας δεν σου χαρίζει κάτι. Είσαι υποχρεωμένος να δείξεις ότι είναι ικανός. Κάθε ημέρα, κάθε εβδομάδα, σε κάθε αγώνα δοκιμάζεσαι. Αυτό πρέπει να το έχεις κατά νου διαρκώς.Εγώ θέλω να παίξω μπάλα και έχω μεγάλη όρεξη. Είναι μια νέα προοπτική στην καριέρα μου. Έχω ζήσει αρκετά πράγματα, έχω εμπειρίες από μεγάλα πρωταθλήματα και θέλω να βοηθήσω και να δικαιώσω εκείνους που με επέλεξαν και με έφεραν στην Ελλάδα.
Image

** Ποιοί είναι οι στόχοι που έχεις με τη νέα σου ομάδα;

Ξέρω ότι πέρσι η ΑΕΛ κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδας. Συνεπώς, θα πρέπει και φέτος να έχει η ομάδα υψηλούς στόχους. Να επιδιώξει να ξαναφτάσει και πάλι στον τελικό του θεσμού και αν μπορέσει να κατακτήσει εκ νέου το τρόπαιο. Παράλληλα, πρέπει στο πρωτάθλημα να κοιτάει ένα-ένα τα ματς και να στοχεύει όσο το δυνατόν ψηλότερα. Αν δεν έχουμε προβλήματα με τραυματισμούς, θα «παλέψουμε» και θα «κυνηγήσουμε» μια καλή θέση στο πρωτάθλημα.

** Σε προσωπικό επίπεδο υπάρχει κάτι που θέλεις να πετύχεις;


Κοίταξε, θα ήταν εύκολο να πω ότι θα σημειώσω έναν αριθμό γκολ. Αυτό είναι το πιο εύκολο. Όμως, δεν κοιτάω αυτό. Με ενδιαφέρει να βοηθήσω την ομάδα να πραγματοποιήσει τους στόχους της. Αν γίνει αυτό, τότε θα μπορέσω να πετύχω και εγώ ότι έχω οριοθετήσει. Η προοπτική της εθνικής ομάδας είναι ελκυστική.
Εξάλλου, έρχεται και το Κόπα Άφρικα.Ίσως δεν συμπεριλαμβάνομαι στις επιλογές της τεχνικής ηγεσίας τώρα, όμως αν πάω καλά με την ΑΕΛ δεν αποκλείεται να με κοιτάξουν πάλι και να ξαναφορέσω τη φανέλα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της Ακτής Ελεφαντοστού.
Image

** Όταν σε πλησίασε η ΑΕΛ για να έρθεις στην Ελλάδα, ήξερες τίποτα για την ελληνική ομάδα;


Δεν θέλω να πω ψέματα. Δεν ήξερα τίποτα. Όμως όσο περνούσαν οι ημέρες άρχισα να ψάχνω και να συγκεντρώνω πληροφορίες. Έβλεπα ότι με θέλουν αρκετά, ότι δεν σταμάτησαν να είναι σε επαφή με τη Μεσίνα. Έδειχναν διαρκώς ότι με θέλουν και αυτό μου είχε φτιάξει τη διάθεση. Πληροφορήθηκα στη συνέχεια ότι η ομάδα κατέκτησε πέρσι το Κύπελλο, ενώ ότι έχει πολύ ένθερμο κοινό.


** Μια υπόσχεση που θα ήθελες να δώσεις στον κόσμο της ΑΕΛ;


Θέλω να έρχονται στο γήπεδο και να δημιουργούν πάντα εξαιρετική και «καυτή» ατμόσφαιρα. Ο κόσμος δίνει ώθηση σε κάθε ομάδα και τη βοηθάει να πάει όσο το δυνατόν ψηλότερα. Αν οι οπαδοί της ΑΕΛ είναι όπως μου έχουν περιγράψει, είμαι πεπεισμένος ότι θα πάμε πολύ καλά και ο δρόμος για την επιτυχία είναι ανοικτός.

Πηγή: sportlarisa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: