Παρασκευή 24 Αυγούστου 2007

ΕΚΛΟΓΕΣ;;; ...... "ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ"



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Υπογραφή Υπουργικής Απόφασης για το νέο γήπεδο της Λάρισας

Ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργος Σουφλιάς υπέγραψε την Απόφαση με την οποία εγκρίνεται το τοπικό ρυμοτομικό σχέδιο του Δήμου Λαρισαίων και καθορίζονται οι χώροι αθλητικών εγκαταστάσεων, συνοδευτικών και λοιπών χρήσεων και οι όροι δόμησης για το νέο γήπεδο της Λάρισας.

Για το θέμα αυτό ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργος Σουφλιάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με αυτή την Απόφαση ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή του νέου γηπέδου της Λάρισας. Η ΑΕΛ θα αποκτήσει ένα υπερσύγχρονο γήπεδο, το οποίο μαζί με το κλειστό γυμναστήριο που ήδη υπάρχει στην περιοχή αυτή και τις νέες υποδομές που θα κατασκευαστούν (ξενώνας, μουσείο, εμπορικές χρήσεις, χώροι στάθμευσης κ.ά.) θα δημιουργήσουν ένα από τα πλέον σύγχρονα και ολοκληρωμένα αθλητικά κέντρα της Ελλάδας».


Η Απόφαση του κ. Σουφλιά για το νέο γήπεδο της Λάρισας προβλέπει τις εξής χρήσεις:

- Διατηρείται το υπάρχον κλειστό γυμναστήριο

- Δημιουργείται νέο γήπεδο ποδοσφαίρου με κερκίδες και στέγαστρο

- Επιτρέπονται χρήσεις συνοδές των αθλητικών, όπως χώροι για τα ΜΜΕ, χώροι αναψυχής – εστίασης, μουσείο αθλητισμού, ξενώνας, αθλητών και σουίτες VIPs

- Επιτρέπονται εμπορικές χρήσεις, όπως καφέ, εστιατόρια, εμπορικά καταστήματα, συνεδριακό κέντρο, πολυκινηματογράφος, χώροι ψυχαγωγίας και αναψυχής

- Επιτρέπονται χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων (υπόγειοι και επίγειοι)

Σε ό,τι αφορά τους όρους και περιορισμούς δόμησης καθορίζονται ως εξής:

- Το μέγιστο ποσοστό κάλυψης ορίζεται στο 22% της επιφάνειας του χώρου

- Ο Συντελεστής Δόμησης ορίζεται στο 0,33

Η συνολική δόμηση που προκύπτει για τις αθλητικές, εμπορικές και συνοδές χρήσεις ανέρχεται σε 42.000 τ.μ. Εξ αυτών, ποσοστό μόνο 17% επιτρέπεται να είναι οι εμπορικές χρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: