Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2007

ΚΟΥΡΑΣΗ ΚΑΙ ROTATION ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΙΣΟΠΑΛΙΑ

23/09/07 ... 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΕΛ - Βέροια ... 1 - 1
47' Μπακαγιόκο/38' Κριβόκαπιτς

Το όμορφο στήσιμο της Βέροιας του Δημήτρη Καλαϊτζίδη στον αγωνιστικό χώρο μαζί με το πάγωμα του ρυθμού από τους παίκτες του, η κούραση των παικτών της ΑΕΛ από την υπερπροσπάθεια της Πέμπτης και το rotation του Γιώργου Δώνη έδωσε τη δυνατότητα στην "Βασίλισσα του Βορρά" να κάνει επιτυχημένη πρεμιέρα στο πρωτάθλημα και να φύγει από το "Αλκαζάρ" με τους βαθμούς της ισοπαλίας από την Λάρισα, 1-1 σκορ.

Για τη φιλοξενούμενο, ζητούμενο ήταν να μη δεχθεί επισκέψεις στα καρέ της, τουλάχιστον στην πυκνότητα που θα προσδοκούσε ο Γιώργος Δώνης από τους παίκτες του. Η σκέψη και μόνο ότι την πρώτη σοβαρή της επίσκεψη η Λάρισα την έκανε στο δεύτερο ημίχρονο, όταν ισοφάρισε με τον Μπακαγιόκο μετά από σέντρα του Φωτάκη, καθιστά την εμφάνιση της Βέροιας, στο πρώτο μονόπρακτο του παιχνιδιού, επιτυχημένη.

Είχε ευτυχήσει, ήδη, να προηγηθεί από το 38', όταν ο Κριβόκαπιτς εκμεταλλεύθηκε τους ανοικτούς χώρους στην άμυνα της ΑΕΛ και την πάσα του Μεντόζα. Η Λάρισα έκανε ανούσια κατοχή στο ματς, απέναντι σε μια απολύτως συγκεντρωμένη άμυνα.

Ό,τι μπορεί να χρεωθεί ως απειλή της στην εστία του Τερόλ ήταν το φάουλ του Φωτάκη στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού και ένα σουτ του Κυριακίδη, και τα δύο έξω από την εστία της Βέροιας. Στο 76', ο Κόζλεϊ δεν πραγματοποίησε την ευκαιρία, αφού ο Μπαλάφας τον έκοψε πριν γίνει επί του πρακτέου απειλητικός για την εστία του Τερόλ.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπαχράμης, Φωτάκης, Κυριακίδης, Κριβόκαπιτς, Μεντόζα
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:-
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ:

ΑΕΛ : Κοτσόλης, Λαμπρόπουλος (46' Σαρμιέντο), Κυριακίδης, Γκαλίτσιος, Καλαντζής (70' Κόζλει), Μπουκουβάλας, Μπαχράμης (46' Αλεξάνδρου), Φωτάκης, Φέρστερ, Κατσιαρός, Μπακαγιόκο

Βέροια: Τερόλ, Τσιμπλίδης, Κόλτζος, Σαμαράς, Μπαλάφας, Κριβόκαπιτς, Ζουλίνιο (80΄Ζιλβάν), Μεντόζα, Παρμαξίδης, Σέεντορφ (72' Πάεζ), Ερέρα (58' Μουζαουί