Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2007

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΟΛΥΜΠΙΑ vs ΑΕΛ 1964

Αν ήταν ταινία του με το Τζον Ράμπο σίγουρα θα την ονόμαζαν «Το πρώτο αίμα», αλλά επειδή είναι απλώς ένα παιχνίδι το ονομάζουν... Ολύμπια- ΑΕΛ ΓΣ για την πρεμιέρα του μπασκετικού πρωταθλήματος της Α1. Σήμερα λοιπόν στις 17.00 στο κλειστό της Νεάπολης είναι η μεγάλη μέρα και για τις δύο εκπροσώπους της Λάρισας, αφού τα δάχτυλα του προπονητή των «πορτοκαλί» Γιώργου Μπαρτζώκα πριν από λίγο διάστημα και κατά την διάρκεια της κλήρωσης, τις φέρνει σε κατάσταση «εμφυλίου» για τους δύο πρώτους βαθμούς της χρονιάς. Φυσικά μόνο... αίμα δεν υπάρξει, αφού όλα τα παιχνίδια των δύο ομάδων γίνονται πάντα σε κλίμα αθλητικό και η συμπεριφορά όλων είναι κόσμια.

Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ


Αν θέλουμε να δούμε την προϊστορία των δύο ομάδων τυπικά τότε έχουμε να μετρήσουμε από μία νίκη σε κάθε έναν. Μία για την ΑΕΛ ΓΣ και άλλη μια για την Ολύμπια. Αν όμως θέλουμε να το δούμε πιο ιστορικά και πιο ουσιαστικά (δηλαδή την ΑΕΛ ΓΣ ως ΓΣΛ...) τότε υπάρχει αρκετό υλικό και αξίζει να δούμε τη σύγκριση. Συνολικά σε 18 παιχνίδια που έχουν γίνει από το 1988 και έπειτα (από Γ’ Εθνική δηλαδή) ΓΣΛ και ΑΕΛ ΓΣ μετράνε 12 νίκες ενώ η Ολύμπια μόλις έξι.


ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ


Με τρεις απουσίες θα παρατάξει την ομάδα του ο γηπεδούχος προπονητής Γιώργος Μπαρτζώκας που δεν θα έχει στη διάθεση του τον Αμερικανό Μπίλι Τόμας, για τους γνωστούς διαδικαστικούς λόγους με τον Ερυρθό Αστέρα, τον Μίρσα Κούρτοβιτς που κάνει πρόγραμμα αποθεραπείας εδώ και αρκετό καιρό αλλά και το Βασίλη Γιαννουλάκο που πριν από μερικές ημέρες τραυματίστηκε στην ωμοπλάτη του. Από την άλλη λευκό είναι το απουσιολόγιο της ΑΕΛ ΓΣ και ο Κώστας Πιλαφίδης θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: