Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2007

ΔΩΝΗΣ: "ΝΑ ΕΞΑΝΤΛΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ"

Ο... γρίφος για το πώς θα παραταχθεί η ΑΕΛ αύριο κόντρα στη Ζενίτ λύθηκε και μάλιστα διά στόματος Γιώργου Δώνη, άρα δίλημμα Ευρώπη ή πρωτάθλημα πλέον δεν υφίσταται. Οι «βυσσινί» θα «χτυπήσουν» με όσες δυνάμεις διαθέτουν τον αγώνα, αφού όπως δήλωσε χθες ο προπονητής τους «τέτοια παιχνίδια σφυρηλατούν το χαρακτήρα των ομάδων».

Η αλήθεια είναι ότι με τη λήξη του παιχνιδιού κόντρα στην Ξάνθη, που δεν ήταν νικηφόρο, ο 38χρονος τεχνικός είχε προβληματιστεί για τον τρόπο που πρέπει να διαχειριστεί η ΑΕΛ το αυριανό, σε συνδυασμό με αυτό της Κυριακής κόντρα στον Ηρακλή. Πλέον τα πράγματα είναι ξεκάθαρα στο μυαλό του.

«Με τη φόρτιση που υπάρχει αμέσως μετά τον αγώνα βλέπεις διαφορετικά τα πράγματα. Η αλήθεια είναι ότι δεν έπαψα ποτέ να πιστεύω ότι πρέπει να εξαντλήσουμε τις ελπίδες πρόκρισης» δήλωσε ο Γιώργος Δώνης και πρόσθεσε: «Εχουμε γνώση της κατάστασης. Οι περισσότεροι παίκτες δεν έχουν ξαναζήσει τέτοια πίεση, με συνεχή παιχνίδια. Μπορούμε όμως πλέον να πούμε ξεκάθαρα ότι θα παίξουμε με την καλύτερη δυνατή σύνθεση για να πάρουμε τους πρώτους βαθμούς στο ΟΥΕΦΑ».

«Διαφορετικό στυλ»

Στην ΑΕΛ γνωρίζουν ποια ομάδα έχουν απέναντί τους. Η Ζενίτ ετοιμάζεται την επόμενη αγωνιστική να στεφθεί πρωταθλήτρια (πρώτη με διαφορά δύο βαθμών από τη Σπάρτακ Μόσχας και απομένει μια αγωνιστική), γεγονός που κάνει τον Γιώργο Δώνη να πει: «Εχουμε συνείδηση με ποια ομάδα παίζουμε. Το στυλ παιχνιδιού της είναι τελείως διαφορετικό από τις αγγλικές και έχει έναν προπονητή με επιθετική φιλοσοφία, λάτρη του 4-3-3».

«Υποδειγματικός ο κόσμος»

Η συμπεριφορά του κόσμου στο ματς με την Ξάνθη ήταν ακόμη ένα θέμα που έθιξε ο Γιώργος Δώνης στις χθεσινές του δηλώσεις: «Θέλω να σταθώ στην καταπληκτική στάση του κόσμου. Είχε υπομονή, υποδειγματική συμπεριφορά και περιμένουμε την Πέμπτη καταρχήν και την Κυριακή στη συνέχεια να μας βοηθήσει με όλες τις δυνάμεις. Θα τα δώσουμε όλα σ' αυτά τα δύο παιχνίδια. Μετά θα εκμεταλλευτούμε τη διακοπή, ώστε να επανέλθουν πλήρως ποδοσφαιριστές με μικρότερα ή μεγαλύτερα προβλήματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: