Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2007

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΙΚΗ

Εψαχνε τρεις μήνες για αυτή τη νίκη και τα κατάφερε την Κυριακή. Η ΑΕΛ πήρε το δεύτερο τρίποντο της στο φετινό πρωτάθλημα με το 1-0 επί του Αρη και μετά από εννιά σερί αγωνιστικές, μπορεί να υποστηρίζει ότι έχει μόνο κέρδη από έναν αγώνα. Κέρδη βαθμολογικά αλλά και ψυχολογικά.

ΤΙ ΚΕΡΔΙΣΕ
: Καταρχάς, τους τρεις βαθμούς που τους είχε απόλυτη ανάγκη. Η ΑΕΛ κατάφερε να βελτιώσει τη θέση της στον βαθμολογικό πίνακα και παράλληλα έσπασε κι αυτή την... κατάρα του Αλκαζάρ, καθώς η τελευταία της εντός έδρας νίκη ήταν τον περασμένο Φεβρουάριο. Από εκεί και πέρα, η κυπελλούχος Ελλάδας πήρε και την κατάλληλη ψυχολογική ντόπα για τη συνέχεια, καθώς είδε ότι -επιτέλους- σε έναν αγώνα ανταμείφθηκε η προσπάθεια της για τη νίκη.

ΤΙ ΕΧΑΣΕ
: Τίποτα. Για πρώτη φορά μετά από εννιά αγωνιστικές, η ΑΕΛ μπορεί να υποστηρίζει ότι πέρασε ένας αγώνας στον οποίο δεν έχασε τίποτα.

ΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ
: Επόμενος αγώνας για την ΑΕΛ, είναι αυτός με την Καλαμαριά στο Καυτατζόγλειο. Στόχος της ομάδας του Γιώργου Δώνη είναι η νίκη, ώστε να ξεφύγει οριστικά η "βυσσινί θύελλα" από τις τελευταίες θέσεις και παράλληλα να πλησιάσει στο γκρουπ των θέσεων που οδηγούν στην Ευρώπη. Ενα παιχνίδι, στο οποίο η ΑΕΛ θα αγωνιστεί με πολύ λιγότερο άγχος σε σχέση με ό,τι συνέβαινε μέχρι και το ματς με τον Αρη και παράλληλα με πολύ καλύτερο ηθικό.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΜΕ ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
: Μπορεί να μην ήταν τόσο επιθετική όσο σε προηγούμενα παιχνίδια, αλλά και πάλι η ΑΕΛ έκανε το καλύτερο δυνατό, ώστε να φτάσει στη νίκη. Αυτό το καλύτερο δυνατό, μεταφράζεται σε εννιά τελικές προσπάθειες, πέντε κόρνερ, μία διείσδυση στην αντίπαλη άμυνα και 7/25 σέντρες. Από εκεί και πέρα, οι παίκτες του Δώνη έκλεψαν 11 φορές την μπάλα, καθάρισαν 15 φάσεις στην περιοχή τους ενώ υπέπεσαν και σε 41 λάθη.

Σε ό,τι αφορά την ατομική στατιστική, ο Γιώργος Φωτάκης βοήθησε όσο μπορούσε στην ανάπτυξη της ομάδας, έχοντας επτά σωστές μπαλιές, μία τελική προσπάθεια, ένα κλέψιμο αλλά και μία επέμβαση στην άμυνα, προσφέροντας και ανασταλτικά. Ο Κλέιτον για μια ακόμη φορά ήταν καλός αλλά και... επιπόλαιος ταυτόχρονα, με πέντε σωστές πάσες αλλά και έξι λάθη, έχοντας και τρία κλεψίματα. Ο Φακούντο Πάρα, λυτρωτής για τους Θεσσαλούς, πέτυχε το γκολ της νίκης, είχε δύο σωστές μπαλιές και μία άστοχη σέντρα, ενώ ο Ηλίας Κυριακίδης μέτρησε μία τελική προσπάθεια και μία επέμβαση στην άμυνα. Πολύ καλός, τέλος, ήταν ο Ηλίας Κώτσιος στον αμυντικό τομέα, έχοντας δύο κλεψίματα και πέντε κοψίματα, ενώ μοίρασε και πέντε φορές σωστά την μπάλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: