Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2007

ΔΩΝΗΣ: ΟΣΟ ΠΙΟ ΨΗΛΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ..."

Τη νίκη στο ερχόμενο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς και την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών στον Α’ γύρο, ζήτησε από τους παίκτες του ο Γιώργος Δώνης. Σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, ο τεχνικός της Λάρισας χαρακτήρισε το παιχνίδι με τους Πόντιους «ντέρμπι», παραδέχτηκε το χέρι του Φωτάκη στο ματς της περασμένης αγωνιστικής με τον Άρη και μίλησε για τον τραυματισμό του Μιχάλη Μπουκουβάλα, καθώς και για τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Δώνη:

Για τη νίκη επί του Άρη και το δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί: «Είναι σημαντικό ότι επανήλθαμε στις επιτυχίες και σίγουρα μετά τη νίκη επί του Αρη είμαστε πλέον πιο ήρεμοι. Οι τρεις βαθμοί ήρθαν σε καθοριστικό σημείο για την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών. Γιατί είναι δύσκολο να αντιλαμβάνεσαι ότι παίζεις καλό ποδόσφαιρο, ότι πηγαίνεις σε έδρες και κερδίζεις το χειροκρότημα των αντιπάλων, αλλά παρόλα αυτά δεν μπορείς να πάρεις αποτελέσματα. Ξέρουμε ότι έχουμε δύσκολο πρόγραμμα μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου. Στο διάστημα αυτό θα δώσουμε τέσσερα ματς, εκ των οποίων το ένα μόνο είναι εντός έδρας με τον Ολυμπιακό και πρέπει να δουλέψουμε σκληρά, ώστε η βαθμολογική μας συγκομιδή να είναι η καλύτερη δυνατή».

Για τις προσδοκίες του από την ομάδα στον αγωνιστικό τομέα: «Αυτό που περιμένω από την ομάδα μου στο επόμενο διάστημα είναι να τρέχει περισσότερο και να γίνει πιο πιεστική. Κι αυτό είναι κάτι που εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα κάποιων παικτών στις προπονήσεις, όπως είναι ο Μπακαγιόκο, ο Αλεξάνδρου και ο Βενετίδης, οι οποίοι έχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης στον τομέα της φυσικής κατάστασης. Είναι αυτό ακριβώς που είχα πει πριν από μερικές εβδομάδες για τον Νταμπίζα και τον Κώτσιο και όλοι είδαμε στην πορεία πόσο θετική επίδραση είχε στην ομάδα και στη βελτίωση της αμυντικής της λειτουργίας. Επίσης, μπορώ να πω ότι στους τελευταίους αγώνες είμαι ικανοποιημένος από τη συμμετοχή πάρα πολλών παικτών στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας και στη δυνατότητα να μπαίνουν στην περιοχή του αντιπάλου. Είναι σημαντικό ότι στην ευκαιρία του Κλέιτον, αλλά και στο γκολ του Πάρα, υπήρχαν μέσα στη μεγάλη περιοχή του Άρη άλλοι δυο-τρεις ποδοσφαιριστές. Βοηθάει πολύ την ομάδα μας ο τρόπος με τον οποίο παίζουν οι πλάγιοι επιθετικοί και οι χαφ μας, γιατί μπορούμε να βάλουμε παίκτη παραπάνω στην περιοχή του αντιπάλου».

Για την κυριακάτικη αναμέτρηση με την Καλαμαριά: «Η άποψη που έχω για τον Απόλλωνα δεν έχει αλλάξει. Είναι μια ομάδα που δουλεύει σκληρά στον αγωνιστικό χώρο και είναι δύσκολο να την κερδίσεις στην έδρα της, παρότι δείχνει να δυσκολεύεται σε αυτόν τον τομέα μετά τη μετακόμισή της στο Καυταντζόγλειο. Στόχος μας είναι να είμαστε η καλή και αποτελεσματική ΑΕΛ, να παλέψουμε σκληρά στο γήπεδο και να πάρουμε τη νίκη».

Για τα προβλήματα τραυματισμών ενόψει Ποντίων: «Ο Βενετίδης κάνει ατομικό πρόγραμμα, αφού νιώθει σφίξιμο στους δικεφάλους και οι πιθανότητες συμμετοχής του είναι μοιρασμένες. Ο Νταμπίζας θα μπει αύριο σε κανονικούς ρυθμούς, αλλά έτσι κι αλλιώς δεν παίζει την Κυριακή λόγω καρτών. Ο Βενέτης είναι διαθέσιμος, ο Βεργώνης έχει ξεκινήσει ασκήσεις με την μπάλα και ο Λαμπρόπουλος ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα, αλλά είναι πολύ καλύτερα».

Για τον τραυματισμό του Μπουκουβάλα: «Είναι ο μεγάλος άτυχος της χρονιάς, αλλά πρέπει να ξέρει ότι η ομάδα και ο προπονητής του έχουν επενδύσει πολλά πάνω του. Οι δυσκολίες στο ποδόσφαιρο είναι για να ξεπερνιούνται. Τον περιμένουμε να επιστρέψει υγιής, για να προσφέρει αυτά που όλοι περιμένουμε και να εξελίξει ποδοσφαιρικά τον εαυτό του. Να είναι δυνατός και θα είμαστε πάντα δίπλα του».

Για την ανάδειξή του στους πέντε κορυφαίους προπονητές της περασμένης χρονιάς: «Είναι μεγάλη τιμή και για μένα προσωπικά, αλλά και για την ομάδα, γιατί ένας προπονητής εκπροσωπεί την ομάδα στην οποία εργάζεται, όπως επίσης και για τους συνεργάτες μου. Είναι πολύ σημαντικό να αναγνωρίζεται η προσφορά και η προσπάθειά σου. Αυτές οι διακρίσεις είναι πολύτιμα εφόδια και λειτουργούν ως οδηγός για το μέλλον».

Για το ευρωπαϊκό όνειρο της νέας σεζόν: «Η πορεία μας στο πρωτάθλημα θα εξαρτηθεί από το κατά πόσο θα εκμεταλλευτούμε την έδρα μας στον δεύτερο γύρο, στον οποίο έχουμε εννέα ματς στο Αλκαζάρ. Όταν έχουμε ζήσει τη φετινή εμπειρία και έχουμε συνειδητοποιήσει πόσο καλά σταθήκαμε ως ομάδα απέναντι σε μεγαθήρια με τα οποία δεν μπορούμε να συγκριθούμε σε όλα τα υπόλοιπα μεγέθη πλην του αγωνιστικού, νομίζω ότι πρέπει να διεκδικήσουμε ξανά – μέσω πρωταθλήματος ή Κυπέλλου – με όλες μας τις δυνάμεις την έξοδο στην Ευρώπη».

Για τον αντικαταστάτη του τραυματία Μπουκουβάλα: «Ο Γκαλίτσιος και ο Βενέτης μπορούν να καλύψουν το κενό. Θα κινηθούμε για παίκτη μόνο στην περίπτωση που πάρει μεταγραφή ο Γκαλίτσιος - και το λέω αυτό γιατί υπάρχουν πολλές ομάδες που ενδιαφέρονται».

Για τις μεταγραφές: «Υπάρχουν παίκτες που μας ενδιαφέρουν και είναι στον σχεδιασμό μας για το πώς θα βελτιωθεί και θα εξελιχθεί η ομάδα. Είναι Έλληνες και στο πλάνο μου είναι να τους έχουμε στο ρόστερ μέχρι το καλοκαίρι».

Για το ενδεχόμενο πρότασης ομάδων για Κλέιτον και Γκαλίτσιο: «Σίγουρα θα είναι πρόβλημα, αλλά δεν είμαι από αυτούς που θα βάλουν εμπόδιο στην καριέρα ενός ποδοσφαιριστή. Αν υπάρχει καλή πρόταση για την ομάδα – και την οποία όσον αφορά στο οικονομικό θα το κρίνει η διοίκηση – και για τον ποδοσφαιριστή , τότε θα δούμε τι πρέπει να κάνουμε για να βρούμε αντικαταστάτη. Μακάρι να υπάρχουν τέτοια διλήμματα, γιατί θα σημαίνει ότι οι ποδοσφαιριστές μας εξελίσσονται και προοδεύουν».

Για το χέρι του Φωτάκη στο ματς με τη Λάρισα: «Αρκετοί – ποδοσφαιριστές ή προπονητές – δεν λειτουργούν επειδή κάποιοι από αυτούς φοβούνται για τη δουλειά τους. Εγώ δεν έχω αισθανθεί ποτέ αυτόν τον φόβο. Πρώτον, γιατί έτσι είναι ο χαρακτήρας μου και δεύτερον, γιατί με τους ανθρώπους της διοίκησης μάς συνδέει σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Η συνεργασία μας προοδεύει γιατί έχουμε την ίδια φιλοσοφία. Δηλαδή, τι νόημα υπάρχει να βγω και να κοροϊδέψω τον κόσμο όταν όλοι βλέπουν με τα μάτια τους τι έχει γίνει; Δεν θα ήθελα με τίποτα να γελάνε μαζί μου για αυτά που λέω».

Για τη φιλοσοφία των ομάδων και τους διαιτητές: «Πέρα από το ότι πρέπει να υπάρξει μια ενιαία φιλοσοφία στον τρόπο με τον οποίο σφυρίζουν οι διαιτητές, θα πρέπει κι εμείς οι προπονητές να περάσουμε και στους παίκτες τη λογική ότι δεν πρέπει να εκβιάζουν καταστάσεις, ούτε να προσπαθούν να ξεγελάσουν τους διαιτητές ή να κάνουν σκόπιμες καθυστερήσεις. Μόνο έτσι θα δούμε καλύτερο ποδόσφαιρο και είμαι περήφανος που η ομάδα μου αυτή τη φιλοσοφία την κάνει πράξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: