Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2007

ΚΑΡΠΕΤΟΠΟΥΛΟΣ: "Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΝ"

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο της δεύτερης αγωνιστικής ήταν τα ογδόντα χιλιάδες (και βάλε) εισιτήρια που κόπηκαν στα οκτώ γήπεδα της Α' Εθνικής. Σίγουρα για την προσέλευση μέτρησαν ο καλός καιρός, οι πέντε νίκες των ελληνικών ομάδων στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και η μεγάλη διακοπή που έκανε πολύ κόσμο να χαρμανιάσει και να περιμένει να δει ποδόσφαιρο. Όμως αυτοί που έκοψαν πολλά εισιτήρια μοιάζει να έχουν επιτέλους και μια πολιτική: δεν τα έκοψαν επειδή έτσι έτυχε.

Στο site της Σούπερ Λίγκας αναφέρεται ότι το ρεκόρ προσέλευσης κόσμου στο περσινό πρωτάθλημα ήταν τα 64 χιλιάδες εισιτήρια που κόπηκαν στην 20ή αγωνιστική, 4 Φεβρουαρίου 2007, μέσα στο καταχείμωνο. Μόνο που τότε από τους 64 χιλιάδες θεατές οι 38 χιλιάδες είχαν πάει στο ΟΑΚΑ να δουν το ΑΕΚ-Ολυμπιακός. τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά, μια και πολλά εισιτήρια πέρα από το Καραϊσκάκη (25 χιλιάδες) και το ΟΑΚΑ (18 χιλιάδες) είχαμε και στην Τούμπα (12 χιλιάδες) και στο Αλκαζάρ (10 χιλιάδες) και στο Καυταντζόγλειο, όπου βρέθηκαν κοντά 10 χιλιάδες οπαδοί του Αρη, κάνοντας πλούσιο το ταμείο της Καλαμαριάς.

ΑΕΛ

Πολλά εισιτήρια κόβει και η Λάρισα, αλλά εδώ, πέρα από την εταιρική οργάνωση και τα καλά αποτελέσματα της ομάδας, θα πρέπει να μετρήσει κάποιος και την ιδιαιτερότητα της πόλης, η οποία είναι μία από τις λίγες στην ελληνική επαρχία όπου δεν υπάρχουν παρά ελάχιστοι οπαδοί των θεωρητικά μεγάλων ομάδων. Η Λάρισα και τα Γιάννενα είναι εξαιρετικά αλλά και μοναδικά παραδείγματα. Αν ήμουν ο Γρηγόρης Γεωργάτος και ενδιαφερόμουν να αναστήσω την Παναχαϊκή, θα έριχνα μια ματιά στην εταιρική οργάνωση της θεσσαλικής ομάδας και στο είδος των σχέσεων που η εταιρεία έχει αναπτύξει με τους οργανωμένους της: όχι τυχαία, αυτοί στο Αλκαζάρ συμπεριφέρονται πιο κόσμια από αρκετούς που κάθονται στα επίσημα.

Σπάθας (Λάρισα - Βέροια 1-1). Καλό και τσαμπουκαλεμένο ντεμπούτο από το Ηλιάκι που είχε δίκιο σχεδόν σε όλα τα όχι και εύκολα που του τύχανε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: