Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2007

ΠΗΛΑΔΑΚΗΣ: "ΔΕΝ ΠΕΤΑΜΕ ΤΟ ΓΑΝΤΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ"

Οι αποφάσεις των αθλητικών δικαστών που... προβληματίζουν, η διαιτησία και η... ανυπαρξία γηπέδων στην Ελλάδα ήταν τα βασικά θέματα συζήτησης στη σημερινή συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε η Σούπερ Λίγκα.

Οι δηλώσεις του Κωνσταντίνου Πηλαδάκη:

Για τη διαιτησία: «Χρονικός ορίζοντας δεν υπάρχει. Μας ενδιαφέρει η βελτίωση της κατάστασης. Υπάρχουν ικανοί διαιτητές, υπάρχουν και άλλοι που θέλουν εκπαίδευση. Δεν μπορεί να γίνονται συγκεκριμένες φάσεις και ο καθένας να τις ερμηνεύει όπως θέλει».

Για τη προσέλευση του κόσμου στα γήπεδα: «Υπήρχαν οι συνθήκες που βοήθησαν σε αυτό. Οι καλές καιρικές συνθήκες, η εφορία του κόσμου από τις ευρωπαϊκές επιτυχίες, καθώς και το γεγονός ότι βρισκόμαστε στο ξεκίνημα της περιόδου. Το δύσκολο είναι να τους κρατήσουμε και να τους αυξήσουμε. Για μένα το Α και το Ω είναι η βελτίωση των αγωνιστικών χώρων. Να γίνουν νέα γήπεδα, έτσι ώστε να δημιουργηθεί νέα "πίτα" αγοράς. Πρέπει η Πολιτεία να κάνει πράξη τις εξαγγελίες της».

Για τα γήπεδα της Λάρισας και του Παναθηναϊκού: «Θέλουμε το κάτι παραπάνω και δεν "πετάμε το γάντι" σε κανέναν. Δεν περιμένουμε από την Πολιτεία να οδηγήσει, εμείς είμαστε στη θέση του οδηγού. Αυτό που θέλουμε είναι η βοήθειά της».

Για τους στόχους της Σούπερ Λίγκας: «Μας απασχολεί πάρα πολύ και το θέμα της βίας. Επίσης, το κομμάτι της διαιτησίας. Η πρόθεσή μας εστιάζεται στην εκπαίδευση των διαιτητών. Επίσης προχωράμε με το θέμα της ενδοεπικοινωνίας διαιτητή και βοηθών στη διάρκεια ενός αγώνα, έτσι ώστε να αλληλοβοηθούνται μεταξύ τους, όπως συμβαίνει στην Ευρώπη. Οι άνθρωποι αυτοί θα πρέπει να αμείβονται για την επιτυχία τους. Να βελτιώνονται στους τομείς που τους αναλογούν κι αν δεν μπορούν να αντικαθίστανται από διαιτητές μικρότερων κατηγοριών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: