Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2007

ΩΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αντί προλόγου, θα κάνουμε χρήση των όσων είπε ο Μαρκ Χιούζ στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με τη Λάρισα. Μεταξύ άλλων, ο τεχνικός της Μπλάκμπερν τόνισε: "Ο αγωνιστικός χώρος δεν ήταν καλός και δεν βοήθησε κάποια από τις δύο ομάδες. Δεν είναι δικαιολογία. Ίσως η Λάρισα ήταν πιο έτοιμη από εμάς".

Πιο έτοιμη μία ελληνική ομάδα που έχει αγωνιστεί μόλις 90 επίσημα λεπτά και μάλιστα δεν συγκαταλέγεται στις δύο – τρεις κορυφαίες, από μία αγγλική η οποία έχει μείνει αήττητη για 15 ματς στην Πρέμιερσιπ και εφέτος έχει ήδη δώσει πέντε ματς πρωταθλήματος, δύο για το Κύπελλο Ιντερτότο και άλλα τόσα για τον δεύτερο προκριματικό του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Αυτό και μόνο είναι ένα παράσημο το οποίο ο Γιώργος Δώνης και οι παίκτες του θα πρέπει να το έχουν μαζί τους για πάντα.

Αν επιμερίσουμε αυστηρά στα του αγώνα, θα διαπιστώσουμε ότι η όλη λειτουργία της Λάρισας είναι άξια συγχαρητηρίων. Η βάση μπήκε με την αντιμετώπιση των στημένων φάσεων μπροστά από την εστία του Στέφανου Κοτσόλη. Άπαντες λειτούργησαν άψογα και τα "ρόδα" δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν ένα κατεξοχήν πλεονέκτημα που έχουν.

Στο άλλο μισό του γηπέδου, τα μηνύματα ήταν ακόμη πιο θετικά. Η τριπλέτα Μπακαγιόκο, Κλέιτον, Αλεξάνδρου γέμιζε με κάθε ευκαιρία την περιοχή του Μπραντ Φρίντελ, ο Φωτάκης έπαιζε μπαλαντέρ όχι στα χαρτιά αλλά και στην πράξη, οι Κατσιαρός, Γκαλίτσιος προωθούνταν συχνότατα, ενώ και ο Σαρμιέντο δεν είχε πρόβλημα να ανεβάσει την ομάδα όποτε έκρινε πως υπήρχαν οι προϋποθέσεις.

Κατά το παρελθόν, είχαμε μπουχτίσει με το να βλέπουμε τις ελληνικές ομάδες σε αντίστοιχες δοκιμασίες να παίζουν με έναν παίκτη προωθημένο, πέντε να λειτουργούν ως αμυντικοί μέσοι και άλλοι τέσσερις να μην εγκαταλείπουν τα αμυντικά καθήκοντά τους ούτε για αστείο.

Ο Δώνης όμως διέγνωσε την έλλειψη ταχύτητας στα αγγλικά μετόπισθεν και χτύπησε ακριβώς εκεί. Ας μας επιτρέψετε να αναφέρουμε πως το τελικό 2-0 ήταν η ελάχιστη ανταμοιβή των Θεσσαλών και σε καμία περίπτωση δεν τους εξασφαλίζει εν όψει της ρεβάνς του "Ίγουντ Παρκ". Αν όμως παρουσιαστούν όπως δείχνουν ότι μπορούν, τουλάχιστον ένα γκολ θα το βάλουν. Για να αποκλειστούν, θα πρέπει να δεχτούν τέσσερα, πράγμα που φαντάζει πολύ, πολύ δύσκολο.

Καταλήγοντας, η Λάρισα απέδειξε πως η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια. Δεν αρκούσε το ότι είναι Κυπελλούχος Ελλάδος. Σαν τέτοια έπρεπε να αγωνιστεί και το κατάφερε στο ακέραιο.

Πηγή: contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: