Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2007

EURO 2008: ΣΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΟΥΣ Η ΕΛΛΑΔΑ

Στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας μαζί με τις διοργανώτριες Αυστρίας και Ελβετία θα βρεθεί η Ελλάδα αν και εφόσον περάσει στα τελικά του EURO 2008, όπως γνωστοποίησε σήμερα η UEFA. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 2 Δεκεμβρίου στη Λουκέρνη της Ελβετίας και από αυτή θα προκύψουν τέσσερις όμιλοι των τεσσάρων ομάδων (μία από κάθε γκρουπ).

Aπό εκεί και πέρα, η τέταρτη ομάδα των «δυνατών» θα είναι αυτή με το μεγαλύτερο βαθμολογικό συντελεστή, ο οποίος προκύπτει από το συνυπολογισμό των αποτελεσμάτων στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006 και του EURO 2008. Με το ίδιο κριτήριο θα δημιουργηθούν και τα τρία γκρουπ από τις δώδεκα χώρες που θα πάρουν το εισιτήριο για την τελική φάση της διοργάνωσης.

Αβαντάζ και για το Παγκοσμίο Κυπέλλο

Παράλληλα αποφασίστηκε ότι στην κλήρωση για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010, η οποία θα γίνει στις 25 Νοεμβρίου στη Νότιο Αφρική, θα προσμετρηθεί η θέση που κατέχει κάθε ομάδα στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA.

Σε αυτή τη διοργάνωση θα σχηματιστούν οκτώ όμιλοι των έξι ομάδων και ένας των πέντε. Οι πρώτες ομάδες των κάθε γκρουπ και η καλύτερη δεύτερη θα προκρίνονται απευθείας στα τελικά, ενώ οι υπόλοιπες οκτώ δεύτερες ομάδες των ομίλων θα δώσουν διπλούς αγώνες μπαράζ.

Όσο για την Ελλάδα το μήνα Σεπτέμβριο ήταν 15η στον κόσμο και 12η στην Ευρώπη. Kαθόλου άσχημα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: