Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2007

ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ

Το παιχνίδι μόλις είχε τελειώσει και ο τηλεοπτικός φακός ήταν αδιάψευστος μάρτυρας των συναισθημάτων του Γιώργου Δώνη. Ο προπονητής της Λάρισας κατευθυνόταν προς τα αποδυτήρια και η κάμερα τον συνέλαβε να λέει «εγώ φταίω για όλα».

Με τα ίδια ακριβώς λόγια ο Ελληνας τεχνικός ξεκίνησε τις δηλώσεις του και στη συνέντευξη Τύπου. «Εγώ φταίω για όλα» είπε ο κ. Δώνης και συνέχισε: «Νιώθω υπεύθυνος γι αυτό που συμβαίνει. Είμαστε πολύ στενοχωρημένοι με αυτό που συνέβη. Μετά τη δεύτερη απώλεια που είχαμε στην έδρα μας (σ.σ. η πρώτη ήταν η ισοπαλία με τη Βέροια στο Αλκαζάρ) είμαστε σε πολύ δύσκολη θέση σε σχέση και με αυτά που είχαμε προϋπολογίσει. Είναι φανερό ότι δεν ανταποκρινόμαστε όπως πρέπει στο Αλκαζάρ και πάμε από το ζεστό στο κρύο και από τη χαρά στη λύπη».

Ερωτώμενος ο Γιώργος Δώνης για το τι εννοεί όταν λέει ότι αυτός είναι ο υπεύθυνος και για το αν η Λάρισα μπορεί να διαχειριστεί την ταυτόχρονη παρουσία της στις εγχώριες διοργανώσεις και τους ομίλους του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, απάντησε:
«Δεν είναι εύκολο για την ΑΕΛ να διαχειριστεί και τα δύο αυτά πράγματα. Δεν δικαιολογείται να μην μπορούμε να κερδίσουμε απέναντι σε κατώτερους αντιπάλους, χωρίς να θέλω να μειώσω τον Λεβαδειακό. Δεν δικαιολογούμαστε και θα πρέπει από εδώ και πέρα να σκεφτώ τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας στα εντός έδρας παιχνίδια. Ισως να πρέπει να αλλάξουμε το σύστημα με το οποίο αγωνιζόμαστε στην έδρα μας. Οσο για το ότι είμαι εγώ υπεύθυνος, αναφέρομαι στις επιλογές μου και σε σχέση με την ομάδα μου και μόνο και δεν αφορά αυτό τον Λεβαδειακό».
Για την πρόκριση της Λάρισας, ωστόσο, στις τάξεις της οποίας υπάρχει προβληματισμός γιατί δεν γεμίζει το Αλκαζάρ, είχε να πει καλά λόγια ο προπονητής του Λεβαδειακού Γκεόργκι Βασίλιεφ, ο οποίος ανέφερε: «Εύχομαι καλή επιτυχία στη συνέχεια του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ στη Λάρισα, την οποία θέλω να συγχαρώ για την πρόκριση. Η Λάρισα αξίζει το σεβασμό μας γι αυτό που πέτυχε».
Ντεμπούτο για δύο

Για πρώτη φορά αγωνίστηκε στην αρχική ενδεκάδα της Λάρισας ο Παρά, ο οποίος πέτυχε και το πρώτο του γκολ με τη βυσσινί φανέλα. Πέραν αυτού, όμως, για πρώτη φορά πήρε συμμετοχή με τη Λάρισα ο Ματίας Βάλτερ Ιγκλέσιας, ο οποίος πέρασε αλλαγή στο 75 της συνάντησης.
Αποδοκιμασίες

Κάθε φορά που ο Σίσιτς του Λεβαδειακού γινόταν κάτοχος της μπάλας, οι Λαρισαίοι τον αποδοκίμαζαν. Ο λόγος είναι πως δεν μπορούν να ξεχάσουν το ότι πανηγύρισε έξαλλα το γκολ κατά της ΑΕΛ που πέτυχε στο Καυτανζόγλειο στο περασμένο πρωτάθλημα όταν αγωνιζόταν στον Ηρακλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: