Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2007

DREAM IS ALIVE...

Ομάδες σαν και τις Μπάγερν, Βιγιαρεάλ είναι περιττό να πούμε πως αποτελούν μεγαθήρια και πως είναι από τις υποψήφιες για να σηκώσουν την κούπα, αν και η ΑΕΛ έκανε το «μπαμ» αποκλείοντας μεγάλη ομάδα, όπως η Μπλάκμπερν. Παρόλα αυτά, επειδή όση αισιοδοξία και να υπάρχει, θαύματα δε συμβαίνουν συχνά, καλό θα ήταν να μείνουμε μακριά από αυτές τις δύο. Από την άλλη, εκτός του Παναθηναϊκού, που δεν είναι δυνατόν να κληρωθεί με άλλο ελληνικό σύλλογο σε αυτή τη φάση, Άλκμααρ, Μπορντό και Λεβερκούζεν είναι σύνολα που εύκολα μπορούν να δημιουργήσουν τη ζημιά στην "βυσσινί μας εκπρόσωπο.

Αν και δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, έχουν τη δυνατότητα με την εμπειρία τους από την ανταγωνιστικότητα των πρωταθλημάτων τους να πάρουν τα αποτελέσματα που θέλουν σε αναμετρήσεις αυτού του επιπέδου. Πιο εύκολα θα είναι τα πράγματα σε περίπτωση που η ΑΕΛ κληρωθεί με μια εκ των Άντερλεχτ και Βασιλεία. Οι Βέλγοι αυτή της στιγμή βρίσκονται στην έκτη θέση του εγχώριου πρωταθλήματος και δε αποτελούν μεγάλο κίνδυνο, ενώ η Ελβετοί, που πριν μερικά χρόνια εντυπωσίαζαν στο Champions League, έχουν χάσει κατά πολύ τη δυναμική που είχαν και παρότι είναι πρώτη στην εντός συνόρων λίγκα τους, είναι στα μέτρα της ΑΕΛ.

Στο δεύτερο γκρουπ η ΑΕΛ είναι πιθανό να συναντήσει Τότεναμ, Αμβούργο και Μπόλτον οι οποίες είναι ομάδες με εξαιρετικό υλικό και παραστάσεις διαφορετικού επιπέδου στα πρωταθλήματά τους. Τι κι αν Τότεναμ και Μπόλτον πραγματοποιούν κάκιστη πορεία στην Premiership; Το Uefa και η Ευρώπη είναι κάτι το εντελώς διαφορετικό και σίγουρα δε θα παρουσιάσουν εκεί το κακό τους πρόσωπο, αφού θα δουν τη διοργάνωση σα μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να σώσουν την παρτίδα. Από την άλλη το Αμβούργο, όπως είπαμε και πριν, τα πηγαίνει αντιστρόφως ανάλογα με πέρυσι, όταν και κινδύνευσε ακόμα και με υποβιβασμό και είναι ήδη σε τροχιά Champions League στην Bundesliga. Αν και η Ζενίτ είναι δυνατή ομάδα που έχει δαπανήσει πολλά χρήματα για μεταγραφές, δεν αποτελεί μεγαθήριο και μαζί με τις Λοκομοτίβ Μόσχας, Σπάρτα Πράγας και Αούστρια Βιέννης είναι οι επιθυμητές αντίπαλοι από το συγκεκριμένο γκρουπ δυναμικότητας.

Για το τρίτο γκρουπ δε χρειάζεται να τα ξαναπούμε, μακριά από Ατλέτικο και Φιορεντίνα, με όλες τις υπόλοιπες (Σπαρτάκ Μόσχας, Μπράγκα, Γαλατασαράι, Χετάφε και Ρεν να μην είναι μεν αμελητέες ποσότητες, όμως με την ΑΕΛ σε μια πολύ καλή μέρα (όπως και απέδειξε άλλωστε) να μπορεί να πετάξει έξω από τη διοργάνωση πολύ μεγαλύτερης δυναμικότητας ομάδες.

Τελος, από τα δύο τελευταία γκρουπ, όλοι οι πιθανοί αντίπαλοι είναι στα μέτρα της ΑΕΛ και μπορεί όταν βρεθεί αντίπαλός τους να διεκδικήσει τα μέγιστα από αυτές τις συναντήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: