Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2007

ΠΕΡΑΣΕ Ο (ΜΑΚΡΑΝ) ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ

Να πω ότι... δεν τα χρειάστηκα στο 2-1 θα είναι ψέμα, αλλά το θέμα τελικά δεν είναι πώς νιώθουμε όσοι βλέπουμε έναν αγώνα από την εξέδρα ή από την τηλεόραση, αλλά το πόσο έτοιμη είναι μια ομάδα να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες μιας αναμέτρησης. Η ΑΕΛ λοιπόν ήταν 101% έτοιμη για αυτό που όλοι παρουσίαζαν πολύ δύσκολο και ακριβώς με αυτή την ετοιμότητά της κατάφερε να πάρει -εν τέλει- εύκολα και πολύ (μα πάρα πολύ!)... ψύχραιμα και ώριμα την πρόκριση στους ομίλους του ΟΥΕΦΑ.

Δεν είναι το τελικό θετικό (στη... σούμα των δύο αγώνων) αποτέλεσμα που οδηγεί σε αυτό το συμπέρασμα. Αν βάλουμε τα πράγματα κάτω θα δούμε πως σε αυτές τις δύο αναμετρήσεις αν υπήρξε μια ομάδα που είχε διαβάσει σωστά την άλλη και την «απενεργοποίησε», αυτή ήταν η Λάρισα η οποία μπήκε και στο «Ιγουντ Παρκ» με την ίδια διάθεση και προσήλωση στο παιχνίδι της που έδειξε και στο Πανθεσσαλικό. Ούτε κόμπλεξ ούτε τρακ ούτε πανικός όταν ήρθαν τα δύο γκολ, σε σημείο μάλιστα που μπορούσαν να επηρεάσουν μια ομάδα με παίκτες που θα έχαναν την αυτοσυγκέντρωσή τους. Οι παίκτες του Δώνη (που διαχειρίστηκε και πάλι εξαιρετικά το υλικό του) ήταν έτοιμοι για το ραντεβού και πατώντας πάνω στο δικό τους γκολ ήξεραν πώς να μην πάθουν τη ζημιά.

Στην ουσία η Μπλάκμπερν πέρα από την κατοχή της μπάλας και την πίεση (που όσο περνούσε η ώρα ήταν σε όλο και πιο... αγγλικό στυλ) δεν απείλησε πραγματικά με αυτό που λέμε «κλασικές ευκαιρίες» και για το «χαρακτήρα» της ΑΕΛ -και- το χθεσινό βράδυ ήταν ένα μεγάλο σχολείο που ελπίζουμε να βοηθήσει αυτήν την εξαιρετική ομάδα και στα... μαθήματά της εντός των συνόρων. Ενα μεγάλο «μπράβο», λοιπόν!

Πηγή: goalnews

Δεν υπάρχουν σχόλια: