Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2007

Ο ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΚΥΚΛΟΣ....

Μπορούμε να βάλουμε το χέρι μας στη φωτιά ότι η χθεσινή παραίτηση του Κώστα Πηλαδάκη από τη θέση του αντιπροέδρου της Super League δεν θα προκαλέσει την παραμικρή... εφίδρωση στο αυτάκι των υπευθύνων της ελληνικής διαιτησίας, πόσο μάλλον των ίδιων των διαιτητών, οι οποίοι (όχι όλοι, αλλά πάρα πολλοί εξ αυτών) έχουν δώσει υπερβολικά δείγματα... μεγαλείου στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές της «μεγάλης» κατηγορίας.

Όσον αφορά, πάντως, τον «απλό» φίλαθλο, έχει αξία η ανάγνωση της δήλωσης-παραίτησης του προέδρου της ΑΕΛ, για να ξέρει τι μπορεί να περιμένει και φέτος στο πρωτάθλημα. Οχι πως δεν βλέπουμε ήδη τα... «σημάδια», αλλά όταν οι υποψίες σου επιβεβαιώνονται και από επίσημα χείλη, νιώθεις ότι -τουλάχιστον- δεν έχεις μανία καταδιώξεως.

Εκεί, όμως, που πρέπει να ανατριχιάσει κάποιος (αλλά -και- στο ποδόσφαιρο γίνονται πλέον καλλιστεία... χοντροπετσιάς) είναι στο σημείο που αναφέρονται τα εξής: «Γνωρίζω ότι με την απόφασή μου αυτή αναλαμβάνω τον κίνδυνο να τύχουμε ως ΑΕΛ -σε θέματα διαιτησίας- ανάλογης αντιμετώπισης με την περσινή σεζόν». Τι μας λέει, δηλαδή, ο μέχρι χθες αντιπρόεδρος της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος; Πως υπάρχουν «κέντρα», τα οποία -για οποιοδήποτε λόγο σε βάλουν στο σημάδι- μπορούν να σου κάνουν (το λιγότερο) το βίο... αβίωτο!

Δεν το ξέραμε; Κατεβήκαμε τώρα από άλλο πλανήτη και το μάθαμε; Δεν έχει σημασία τι ξέρουμε, αν το λέμε στα καφενεία μεταξύ μας ή κανένας από αυτούς που εμπλέκονται άμεσα σε αυτές τις υποθέσεις δεν ανοίξει το στόμα του. Εδώ, όμως, έχουμε έναν πρόεδρο ΠΑΕ να μιλάει για πολλά και να αφήνει υπόνοιες για ακόμη περισσότερα. Επειδή, λοιπόν, ο κ. Πηλαδάκης μας έχει δώσει (μέχρι τώρα, τουλάχιστον) δείγματα σοβαρής και υπεύθυνης συμπεριφοράς, κρίνουμε και τα όσα είπε χθες ως ιδιαίτερα σημαντικά. Τόσο σημαντικά, μάλιστα, ώστε βάζουμε στοίχημα ότι κανένας από αυτούς που διαμορφώνουν το περιβάλλον στο ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία είκοσι χρόνια δεν θα κάνει τίποτα. Δεν θα κουνήσει ούτε το μικρό του δαχτυλάκι!

Βλέπετε, αυτό που πραγματικά επιθυμούν οι «μηχανισμοί» είναι να πετάξουν έξω από το ποδόσφαιρο όσους «Πηλαδάκηδες» ενδέχεται να φέρουν άλλον «αέρα». Οχι γιατί είναι «άγιοι», αλλά γιατί θέλουν να κάνουν το προϊόν τους πολύ πιο αξιόπιστο, για να το πουλήσουν σε πολλούς περισσότερους πελάτες. Σε αντίθεση με αυτούς που ξέρουν ότι όσο πιο στενός και «σκοτεινός» είναι ο κύκλος, τόσο πιο εύκολα θα ελέγχουν το σύστημα. Και τα γεγονότα δείχνουν πως όχι μόνο έχουν δίκιο, αλλά έχουν και τον τρόπο να το επιβάλλουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: