Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2007

ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ: "ΝΙΩΘΩ ΟΜΟΡΦΑ ΠΟΥ ΗΡΘΑ ΣΤΗΝ ΑΕΛ"

Μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ Ηλίας Κυριακίδης στον ΣΟΥΠΕΡ ΣΠΟΡ FM 90.1 της Λάρισας. Η συζήτηση έγινε γύρω από πολλά θέματα και η συμμετοχή του κόσμου στην κουβέντα ήταν μεγάλη. Ο Ηλίας Κυριακίδης δεν δίστασε να πει τα πράγματα με το όνομα τους.

-Ηλία ανήκεις εδώ και λίγους μήνες στην ομάδα της ΑΕΛ, πως νιώθεις;

Πραγματικά οι συνθήκες που συνάντησα εδώ ήταν άριστες, δεν έχω κανένα παράπονο, όλα τα παιδιά και οι άνθρωποι της διοίκησης με αγκάλιασαν και μου έδειξαν την αγάπη τους. Νιώθω όμορφα που ήρθα στην ΑΕΛ...

-Από πόσο χρονών ασχολήσε με την μπάλα και το ποδόσφαιρο;

Βασικά ήταν κάτι που προέκυψε στην πορεία, η αλήθεια είναι πως ήμουνα ιδιαίτερα καλός μαθητής αλλά στο τέλος με κέρδισε η μπάλα. Ξεκίνησα παίζοντας τζούντο (γέλια) αλλά μετά και σε μικρή ηλικία τα παράτησα και ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο.

-Από πού ξεκίνησες;

Ξεκίνησα από τον Ιωνικό και τα τμήματα υποδομής του, σε μικρή ηλικία όμως σύντομα προωθήθηκα στην πρώτη ομάδα και έπαιξα σε υψηλό επίπεδο. Αυτό με βοήθησε και στο να βελτιώνομαι μέρα με την μέρα.

-Και η ΑΕΚ πως προέκυψε;

Είχαμε παίξει κάποιο παιχνίδι μεταξύ μας και με είχαν δει με αποτέλεσμα να κάνω αυτή την τόσο σημαντική μεταγραφή σε τόσο μικρή ηλικία για μένα.

-Από πού είναι η καταγωγή σου;

Κατάγομαι από τον Κορυδαλλό.

-Τι κρατάς από την ΑΕΚ;

Πολλά, καταρχήν τις εμπειρίες που αποκόμισα, για μένα είναι σημαντικό σε ηλικία 22 ετών να έχω τόσες πολλές παραστάσεις. Από εκεί και πέρα οι άνθρωποι με είχαν αγκαλιάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και δεν έχω κανένα παράπονο.

-Και τώρα η ΑΕΛ...

Ναι πραγματικά, για μένα ήταν ένα σημαντικό βήμα στην καριέρα μου, αυτή η μεταγραφή. Το καλοκαίρι πίστευα πως θα συνεχίσω στην ΑΕΚ, εξάλλου είχα ακόμα 2,5 χρόνια συμβόλαιο. Αλλά δέχτηκα ένα τηλέφωνο από τον κ. Ντέμη Νικολαϊδη και μου είπε πως το καλύτερο για εμένα αυτή την στιγμή είναι να πάω στην ΑΕΛ.

-Ο κ. Δώνης τι σου είχε πει;

Είχαμε μιλήσει και μου είχε εξηγήσει κάποια πράγματα για την φιλοσοφία του γύρω από το ποδόσφαιρο, επίσης δεν σας κρύβω πως με κέρδισε με τα λόγια του. Δεν χρειάστηκε να το σκεφτώ, πλέον νιώθω καλά εδώ.

-Η ομάδα ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς το φετινό πρωτάθλημα με την νίκη στην Τρίπολη, μετά κάπως άλλαξαν τα πράγματα, τι πιστεύεις πως έφταιξε για αυτό;

Η αλήθεια είναι πως κάναμε μία καλή προετοιμασία και στο Καρπενήσι και στην Ιταλία, από εκεί και πέρα έτυχαν κάποιες αναποδιές και για αυτό δεν είχαμε ανάλογη συνέχεια στο πρωτάθλημα. Δεν νομίζω πως υπάρχει λόγος να αναφερθούμε ξανά στην διαιτησία. Τώρα θέλουμε να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα από το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό και να πάρουμε την νίκη.

-Η ομάδα κατάφερε και πήρε μία σπουδαία πρόκριση απέναντι στην Μπλάκμπερν, πως ένιωσες μόλις τελείωσε το παιχνίδι;

Τα συναισθήματα σε τέτοιες περιπτώσεις δεν περιγράφονται, η χαρά είναι τεράστια και όταν βλέπεις και τον κόσμο σου, παίρνεις δύναμη.

-Έχεις κάποια προτίμηση για την κλήρωση της Τρίτης για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ;

Όχι, αυτό που θέλω είναι να έχουμε μία καλή κλήρωση και πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά, και όταν βρέθηκε στον δρόμο μας η Μπλάκμπερν, λίγοι ήταν εκείνοι που πίστεψαν πως θα τα καταφέρουμε, τελικά φάνηκε πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο...

-Από την ομάδα με ποιους κάνεις παρέα;

Όλα τα παιδιά είναι καλά και για αυτό έχουμε κάνει μία καλή χημεία, τώρα περισσότερο παρέα κάνω με τον Φωτάκη, τον Γκαλίτσιο και τον Κοτσόλη.

-Κλείνοντας στείλε ένα μήνυμα στον κόσμο

Αυτό που θέλω να πω είναι να έχουμε πάνω απ΄ όλα την υγεία μας και να χαιρόμαστε την κάθε στιγμή.


Δεν υπάρχουν σχόλια: