Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2007

ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΡΑ ΤΟΥ EWOOD PARK

Τότε ήταν η επική νίκη επί της Μπλάκμπερν μέσα στο Πανθεσσαλικό, που -τρόπον τινά- είχε αφήσει τα... σημάδια της στη Λάρισα στο παιχνίδι που ακολούθησε στο πρωτάθλημα με τη Βέροια στο Αλκαζάρ, με τους «βυσσινί» να χάνουν δύο πολύτιμους βαθμούς στο «σπίτι» τους.

Σήμερα, με αντίπαλο τον Λεβαδειακό και με την αύρα της μεγαλειώδους πρόκρισης μέσα στο «Ιγουντ Παρκ» κόντρα στους «ρόβερς», η ΑΕΛ καλείται να αποδείξει πρώτα απ όλα στον ίδιο τον... εαυτό της ότι μπορεί να διαχειριστεί μία τόσο μεγάλη επιτυχία, ξεπερνώντας με τις λιγότερες δυνατές απώλειες το εμπόδιο των Βοιωτών, που δεν έχουν καταφέρει ακόμη να συγκεντρώσουν ούτε βαθμό στις τρεις προηγηθείσες αγωνιστικές.

Ο Γιώργος Δώνης, εξάλλου, ασπάζεται όσο κανείς -καταπώς φαίνεται- την αρχαία ρήση «το πάθος, μάθος» και τόσο προχθές όσο και χθες δεν σταμάτησε ούτε λεπτό να εφιστά την προσοχή των παικτών του, ούτως ώστε να μην την ξαναπατήσουν κόντρα στο Λεβαδειακό, όπως πριν από δύο εβδομάδες με τη «βασίλισσα» του Βορρά.

«Να είμαστε σοβαροί»

«Αν είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι και δεν μπούμε χαλαρά μέσα στο παιχνίδι, θα έχουμε πολλές πιθανότητες να πάρουμε αυτό που θέλουμε με το Λεβαδειακό. Καταλαβαίνετε ότι δεν πρέπει να την «πατήσουμε» ξανά όπως στο ματς με τη Βέροια, γι αυτό πρέπει να μπούμε δυνατά στο παιχνίδι και να δείξουμε ότι μπορούμε να «καθαρίσουμε» τη νίκη. Και αν είναι δυνατόν, με ένα γρήγορο γκολ, που θα μας βοηθήσει πολύ στην εξέλιξη του αγώνα» ήταν μεταξύ άλλων τα όσα ανέφερε ο Δώνης στους «βυσσινί» στους παίκτες του το τελευταίο διήμερο.

Αρκετές αλλαγές...

Ο τεχνικός της ΑΕΛ προτίθεται να προβεί σε κάποιες αλλαγές στην 11άδα -και πιθανότατα στο σύστημα, «γυρίζοντάς» το σε 4-4-2- συγκριτικά με την αναμέτρηση της περασμένης Πέμπτης στη γηραιά Αλβιώνα και αυτό καταδεικνύεται ευθύς εξαρχής από την απουσία από την αποστολή των Κυριακίδη και Νταμπίζα. Αμφότεροι οι παίκτες δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα, πλην όμως ο Δώνης θέλησε να τους ξεκουράσει από τα συνεχή ματς, κάτι που σημαίνει ότι τόσο στα μετόπισθεν όσο και στα χαφ -αλλά και στην επίθεση- θα υπάρξουν αλλαγές.

Ο Γκαλίτσιος θα αποτελέσει πιθανότατα τον παρτενέρ του Φέρστερ στο κέντρο των μετόπισθεν, ενώ ο Μπουκουβάλας θα πάρει τη θέση του στο δεξί άκρο της άμυνας.

Ο Ιγκλέσιας λογικά θα ξεκινήσει στα χαφ, όπως και ο Κόσλεϊ στην επίθεση, αφού «ανάσες» αναμένεται να πάρει και ο Μπακαγιόκο.

Ενδεχόμενο ξεκούρασης υπάρχει και για τον Φωτάκη και αν αυτό επιβεβαιωθεί, ο Μπαχράμης είναι ο επικρατέστερος να αγωνιστεί στη δεξιά πτέρυγα...

Πιένες το Αλκαζάρ

Οσον αφορά, βεβαίως, την προσέλευση του κόσμου μετά και την πρόκριση επί της Μπλάκμπερν, περίπου 10.000 φίλοι της ΑΕΛ αναμένονται να δώσουν το «παρών» στις εξέδρες του Αλκαζάρ, αφενός μεν για να αποθεώσουν τους «εκπορθητές» του «Ιγουντ Παρκ», αφετέρου για να σπρώξουν τους «βυσσινί» στην κατάκτηση των τριών βαθμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: