Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2007

ΚΑΙΣΑΡΗΣ: "ΝΙΚΗΤΡΙΑ ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ Η ΛΑΡΙΣΑ"

Αν στο ποδόσφαιρο έβγαινε (μετά την ισοπαλία) νικητής στα σημεία, η Λάρισα θα είχε κερδίσει τον Παναθηναϊκό κατά κράτος. Σε όλα ήταν καλύτερη. Και σαν ομάδα και ατομικά.

Ούτε Κλέιτον είχε ο Παναθηναϊκός ούτε Μπακαγιόκο ούτε Γκαλίτσιο, ούτε καν Κυριακίδη και Φωτάκη. Ολες οι εμπνεύσεις του Πεσέιρο στο περίφημο ροτέισον αυτή τη φορά βγήκαν σκάρτες.

Ο Παναθηναϊκός θύμισε την ομάδα-φάντασμα του Μουνιόθ πέρυσι το δεύτερο γύρο. Το ότι τελικά έφυγε με τον ένα βαθμό και κατάφερε να σώσει τα προσχήματα το χρωστάει στον Κοτσόλη, που στη φάση του 2-2 θύμισε ερασιτέχνη γκολκίπερ. Το ότι η Λάρισα δεν κέρδισε ένα παιχνίδι που δικαιούταν, το οφείλει στην αστοχία των ποδοσφαιριστών της. Το γκολ-οφσάιντ του Τζιόλη στο 15 που του έδωσε το προβάδισμα δεν στάθηκε ικανό να κρατήσει τον Παναθηναϊκό όρθιο μέσα στο γήπεδο. Με τους Τζιόλη-Μάτος σε κακή μέρα, τον Φύσσα να μην μπορεί και τον Μπακαγιόκο να έχει κάνει τον Σαριέγκι άλογο, η Λάρισα κυριάρχησε. Οι ευκαιρίες που έφτιαξε έφταναν και περίσσευαν για να καθαρίσει εύκολα το ματς. Δεν τις αξιοποίησε όμως κι έτσι το ματς έμενε στο εύθραυστο 2-1. Παρά τις αλλαγές του Πεσέιρο (και την ατυχή έμπνευση να βάλει αριστερό χαφ στη θέση του Καραγκούνη τον Δάρλα), ο Παναθηναϊκός σε καμιά περίπτωση δεν κατάφερε να γίνει απειλητικός. Αυτό όμως που δεν μπόρεσαν να κάνουν οι παίκτες του Πεσέιρο, το έκανε ο Κοτσόλης με την γκάφα στο 86. Ενα ακόμα παιχνίδι που η Λάρισα πέταξε στα σκουπίδια τη νίκη.

Ο ένας βαθμός μπορεί να έσωσε τα προσχήματα, όπως είπαμε, για τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν αλλάζει την ουσία και την εικόνα του. Πέρα από τους ποδοσφαιριστές που υστέρησαν, σημαντικές είναι και οι ευθύνες του Πεσέιρο. Το να αλλάζεις συνέχεια σε κάθε παιχνίδι ενδεκάδα, μπορεί κάποιες φορές να βγαίνει, αλλά δεν είναι δυνατόν να συνιστά συνταγή επιτυχίας. Με ποια λογική, δηλαδή, δεν έπαιξε ο Μάντζιος επειδή ήταν στην Εθνική και έπαιξαν οι Τζιόλης, Καραγκούνης;

Δεν υπάρχουν σχόλια: