Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2007

ΝΤΑΜΠΙΖΑΣ: "ΤΟΥΣ ΠΙΑΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΙΜΟ, ΑΛΛΑ..."

Ικανοποιημένος από την εμφάνιση που πραγματοποίησε κόντρα στον Παναθηναϊκό την Κυριακή η Λάρισα στο Αλκαζάρ είναι ο Νίκος Νταμπίζας. Ο αρχηγός της ΑΕΛ μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΕΡΑ ΣΠΟΡ» και τόνισε πως βλέπει την ομάδα του να βελτιώνεται και να παίζει επιτέλους καλό ποδόσφαιρο «Εμείς παίζουμε καλό, δημιουργικό ποδόσφαιρο και αυτό που μένει είναι να διορθώσουμε την τελική προσπάθεια». Ακόμα, ο άσος των «βυσσινί» αναφέρθηκε στη διαιτησία, αλλά και για την κλήρωση της Εθνικής μας ομάδας.


Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Νταμπίζας:

Για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό: «Το αρχικό αίσθημα που είχα ήταν μια πικρία, αλλά ξημερώνοντας η μέρα άλλαξα άποψη. Από τη σήμερα, βλέποντας πιο ψύχραιμα τα πράγματα, αυτό το αίσθημα έχει αντικατασταθεί από ικανοποίηση. Δεν έχει να κάνει αυτό με το αποτέλεσμα, διότι πάντα θέλεις να κερδίζεις, αλλά από τον τρόπο με τον οποία λειτουργεί η ομάδα μας. Όταν τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος τον πιάνεις από τον λαιμό, κάνεις τόσες κλασικές ευκαιρίες κανένα αποτέλεσμα δεν ακυρώνει την προσπάθεια της ομάδας μας».

Για το αν είναι η Λάρισα η ομάδα που παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο: «Δεν ξέρω αν είμαστε η ομάδα που παίζει το πιο όμορφο ποδόσφαιρο. Πρέπει να έχεις εμπεριστατωμένη άποψη και για τις άλλες ομάδες για να το πεις και εγώ περιορίζομαι σε κάποια στιγμιότυπα από την τηλεόραση. Η στατιστική, όμως, δείχνει ότι από την πλευρά της δημιουργίας, είμαστε πρώτοι μαζί με τον Παναθηναϊκό. Αυτή η ομάδα έχει φτιαχτεί γι αυτόν τον λόγο. Εμείς παίζουμε καλό, δημιουργικό ποδόσφαιρο. Κανείς, όμως, δεν υπογράφει συμβόλαιο και με τα αποτελέσματα».

Για τη διαιτησία: «Εχω δηλώσει και στο παρελθόν ότι μπορεί να συμβεί κάτι μέσα στο γήπεδο και να διαμαρτυρηθείς στον διαιτητή, αλλά έχω μια στάση που δεν αλλάζει. Δε θέλω να σχολιάζω διαιτητικές αποφάσεις, αν και μάλλον μας έχει στοιχίσει πολύ αυτό το θέμα. Υπάρχει στον κόσμο και στη διοίκηση οργή και αγανάκτηση, αλλά εγώ δεν θέλω να μπω σε αυτή τη λογική. Τον διαιτητή δεν τον κρίνω ποτέ από μια φάση. Τον κρίνω από τη συνολική του παρουσία. Παίζω πολλά χρόνια ποδόσφαιρο και μπορώ να καταλάβω το ανθρώπινο λάθος ή όχι. Δεν βγάζουμε άκρη ως ποδοσφαιριστές αν αρχίσουμε να μιλάμε γι’ αυτό. Η διοίκηση και ο κόσμος είναι άλλο θέμα. Εμείς οι παίκτες πρέπει να μάθουμε να ζούμε με το πρόβλημα, διαφορετικά θα μας αποπροσανατολίσει. Ότι ήταν να πω του κ. Κάκου, του διαιτητή, του το είπα κατ’ ιδίαν στα αποδυτήρια. Δεν έχω να πώς τίποτα άλλο, ούτε να κρίνω τις αποφάσεις του διαιτητή».

Για τον λόγο που η Λάρισα δέχθηκε γκολ από τον Παναθηναϊκό στα τελευταία λεπτά της αναμέτρηση: «Με τον Παναθηναϊκό δεν ήταν θέμα οπισθοχώρησης. Δεν μπορώ να φανταστώ μια ομάδα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο να παίζει 90 λεπτά στα ίδια λεπτά. Παίξαμε καλά, γυρίσαμε το παιχνίδι, κάναμε ευκαιρίες, κάποια στιγμή λογικό είναι να αλλάξει και ο ρυθμός. Δεν μπορέσαμε να εκμεταλλευτούμε τις πάρα πολλές ευκαιρίες. Δεν ήταν θέμα κακής εκτίμησης του τερματοφύλακα. Ο Στέφανος Κοτσόλης έχει χαρίσει βαθμούς στην ομάδα και δεν μπορούμε να απομονώνουμε μόνο μια κακή στιγμή. Ηταν συνολικά κακό στήσιμο της άμυνας».

Για την κλήρωση της Εθνικής μας ομάδας για το Μουντιάλ του 2010: «Για την Εθνική είναι τεράστια η ευκαιρία στο Μουντιάλ, μετά την κλήρωση. Το θέμα είναι πώς θα μπορέσει να μεταλλαχθεί αυτή η ομάδα, βάζοντας σ’ αυτούς τους αγώνες τη στάμπα του φαβορί. Θα μπορέσουμε να σηκώσουμε αυτό το βάρος;».


Δεν υπάρχουν σχόλια: