Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2007

ΠΗΛΑΔΑΚΗΣ: "ΗΤΑΝ ΠΕΝΑΛΤΙ..."

Μετά τον Γιώργο Δώνη και ο πρόεδρος της Λάρισας, Κώστας Πηλαδάκης παραδέχθηκε με δηλώσεις του, ότι ο Φωτάκης έκανε χέρι στην επίμαχη φάση του Αλκαζάρ. «Το χέρι του Φωτάκη ήταν εμφανές, υπήρχε πέναλτι και γι αυτό το λόγο μιλάω στα ΜΜΕ, όταν κάτι τέτοιο συμβαίνει δεν είναι σωστό να μην το πω. Αλλά πέρα από αυτό, θεωρώ πως η διαιτησία σε ολόκληρο το παιχνίδι έδειξε ότι δεν υπήρχε πρόθεση να αδικηθεί η ομάδα μου ή ο Άρης», ήταν τα λόγια του προέδρου της ΑΕΛ, ο οποίος μίλησε για τις κακές διαιτησίες και πρότεινε λύσεις για το πρόβλημα.

Με δηλώσεις που έκανε στον EXTRASPORT ο Κώστας Πηλαδάκης τόνισε: «Το χέρι του Φωτάκη ήταν εμφανές, υπήρχε πέναλτι και γι αυτό το λόγο μιλάω στα ΜΜΕ, όταν κάτι τέτοιο συμβαίνει δεν είναι σωστό να μην το πω. Αλλά πέρα από αυτό, θεωρώ πως η διαιτησία σε ολόκληρο το παιχνίδι έδειξε ότι δεν υπήρχε πρόθεση να αδικηθεί η ομάδα μου ή ο Άρης».

Στη συνέχεια μίλησε για το πρόβλημα των κακών διαιτησιών, λέγοντας:
«Για το θέμα της διαιτησίας γενικότερα, φτάσαμε κάποια στιγμή στο σημείο να ζητήσουμε την προστασία της κοινής γνώμης διότι δεν είναι λογικό να έχουν τιμωρηθεί επτά από τους εννιά διαιτητές που έχουν διαιτητεύσει αγώνες της ΑΕΛ. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να καταδικάσουμε τον διαιτητή του παιχνιδιού με τον Άρη, το λάθος του ήταν απλό λάθος. Τα επαναλαμβανόμενα λάθη ορισμένων διαιτητών είναι εξίσου επικίνδυνα, όλα κάνουν κακό στο ποδόσφαιρο. Οι Έλληνες διαιτητές είναι καλοί, υπάρχουν κάποιοι λιγότερο ικανοί από τους άλλους και θα συμφωνήσω με τον Βασίλη Γκαγκάτση, που τους είπε κάποια στιγμή "’όποιος νιώθει ότι δεν μπορεί, ας πάει σπίτι του". Το αρνητικό είναι ότι υποβιβάζονται οι καλοί διαιτητές και προωθούνται οι λιγότερο ικανοί. Είναι και αυτό ένα κομμάτι του προβλήματος, αλλά το μεγαλύτερο τμήμα του προβλήματος είναι η απενεργοποίηση των φορέων που μπορούν να βοηθήσουν για να προοδεύσει το ποδόσφαιρο».

Τέλος, ο Κώστας Πηλαδάκης αναφέρθηκε και στην εικόνα της δικιάς του ομάδας:
«Η ομάδα είχε ανάγκη αυτή τη νίκη διότι παίζει καλό ποδόσφαιρο, αλλά δεν είχε τα αποτελέσματα που άξιζε να έχει. Εμείς αλλά και ο Άρης, για τον οποίο θέλω να πω πως πραγματικά στεναχωρέθηκα που δεν νίκησε τη Μπράγκα, μπήκαμε φοβισμένοι και οι δυο για τον αντίπαλο και αυτός ήταν ο λόγος που μόνο στο δεύτερο ημίχρονο υπήρξε καλό θέαμα. Εμείς κάναμε περισσότερες ευκαιρίες από τον Άρη στην επανάληψη, αλλά όταν ο Κλέιτον έχασε εκείνη την ευκαιρία είπαμε ότι ο αγώνας θα τελειώσει ισόπαλος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: