Δευτέρα 20 Αυγούστου 2007

TO ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΑΣ


Χωρητικότητα: 2.297 (καθήμενοι)

Τοποθεσία: Το γήπεδο βρίσκεται στην Τρίπολη, 160 χλμ νότιο-δυτικά της Αθήνας. Στην πόλη μπορείτε να φτάσετε και με το τρένο. Το ίδιο το γήπεδο βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Τρίπολης (δίπλα στις γραμμές του τρένου και πίσω από τα ΚΤΕΛ). Ερχόμενοι από την Εθνική Οδό συνεχίστε ευθεία μέχρι μία διασταύρωση με φανάρια (ΑΒ Βασιλόπουλος στη γωνία). Στρίψτε αριστερά και σε 500μ, μετά την αστυνομία, θα δείτε πινακίδα προς το "Γήπεδο Αστέρα" να δείχνει αριστερά. Περάστε τις γραμμές του τρένου και μετά από 1 χλμ θα φτάσετε έξω από το γήπεδο.

Πληροφορίες: Το γήπεδο ουσιαστικά είναι μία εντελώς νέα κατασκευή, αφού το μόνο που προϋπήρχε ήταν η μικρή δυτική εξέδρα των περίπου 100 θέσεων. Οι νέοι ιδιοκτήτες της ομάδας επένδυσαν σημαντικά ποσά και το πρώτο ορατό αποτέλεσμα ήταν η μεταμόρφωση του γηπέδου. Κατασκευάστηκε η νέα ανατολική κερκίδα, η οποία εκτός των άλλων στεγάζει το μουσείο της ομάδας, υπερσύγχρονο γυμναστήριο και αποδυτήρια, εντευκτήριο, τα γραφεία της ΠΑΕ κλπ.

Τα σχέδια όμως για το μέλλον είναι ακόμη πιο φιλόδοξα. Υπάρχουν ήδη έτοιμες οι μελέτες για κατασκευή γηπέδου 15.000 στεγασμένων θέσεων! Μέσα στους επόμενους μήνες ανεμένεται η απόφαση της διοίκησης για το αν αυτό το γήπεδο θα γίνει με επέκταση του υπάρχοντος (δεδομένων αρκετών δυσκολιών που έχουν παρουσιαστεί) ή με αγορά άλλης έκτασης.

Κτίστηκε το: 1979 (Τελευταία ανακατασκευή το 2004)





Ρεκόρ θεατών: 2.500 (Αστέρας Τρίπολης - Αγία Παρασκευή, την 21/11/2004)

Δεν υπάρχουν σχόλια: