Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2007

ΣΑΡΜΙΕΝΤΟ: " ΣΤΟΧΟΣ Η ΝΙΚΗ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ"

Μπορεί η παρουσία του στην ΑΕΛ και γενικότερα στην πόλη να είναι - μέχρι στιγμής - σύντομη, ωστόσο ο Μαρτσέλο Σαρμιέντο έχει καταφέρει να εγκλιματιστεί αμέσως, έχει ήδη κάνει τους πρώτους φίλους στη Λάρισα και αποδεικνύει ότι αγωνιστικά είναι το ιδανικό συμπλήρωμα για τους Κυπελλούχους Ελλάδας.

Η ποδοσφαιρική στόφα, το αρχοντικό στυλ και τα ξεχωριστά αγωνιστικά χαρακτηριστικά είναι τα στοιχεία εκείνα που έψαχνε ο Γιώργος Δώνης και τα βρήκε στο πρόσωπο του Σαρμιέντο. Η παρουσία του στην ενδεκάδα της ΑΕΛ έφερε ποιότητα και αναβάθμισε την εικόνα στη μεσαία γραμμή. Τα πρώτα δείγματα γραφής αποδεικνύουν ότι ο Μαρτσέλο δεν θα είναι απλά ένα υπερπολύτιμο γρανάζι στη "βυσσινί" μηχανή αλλά κι ένας από τους πλέον αγαπημένους της εξέδρας.

Δεν τον ενδιαφέρει να είναι σταρ. Τον νοιάζει απλά να παίζει ποδόσφαιρο και να κερδίζει. Καταλαβαίνει κανείς, λοιπόν, πόσο ανάμεικτα ήταν τα συναισθήματά του στη φετινή πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκα. Η ΑΕΛ πήρε σπουδαίο διπλό στην Τρίπολη, αλλά ο τραυματισμός του στον ώμο δεν του επέτρεψε να ολοκληρώσει τον αγώνα.

Πρώτα απ' όλα ο Μαρτσέλο Σαρμιέντο μας μίλησε για τις εντυπώσεις του στην ΑΕΛ και τη Λάρισα: "Έχετε πολύ όμορφη και ζωντανή πόλη. Όλοι οι άνθρωποι είναι πολύ καλοί απέναντί μου και φυσικά το ίδιο ισχύει και για την ομάδα. Όλοι στην ομάδα με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ, με έχουν κάνει να νιώσω σαν το σπίτι μου".

Η ΑΕΛ ξεκίνησε με "διπλό" τις υποχρεώσεις της στην Τρίπολη και τώρα ήρθε η ώρα να δώσει το πρώτο της παιχνίδι στο Αλκαζάρ με αντίπαλο την Βέροια: "Η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζω κάτι για τον αντίπαλό μας. Κάναμε ένα πολύ καλό ξεκίνημα με την εκτός έδρας νίκη μας στην Τρίπολη, όμως ένα καλό ξεκίνημα πρέπει να έχουμε και στο πρώτο μας παιχνίδι στο Αλκαζάρ. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια πρέπει να κερδίζεις και στα εκτός να κυνηγάς ό,τι μπορείς. Για μένα είναι το ίδιο. Θέλω να κερδίζω παντού. Αν πηγαίνουμε καλά σε όλα τα ματς, ο κόσμος θα είναι κοντά μας και θα τραγουδάει για την ομάδα συνέχεια. Για μας η νίκη είναι ο στόχος μα εντός και εκτός έδρας.

Ανέφερες τον κόσμο της ΑΕΛ, όμως... γεύση από Αλκαζάρ, σε επίσημο παιχνίδι δεν έχεις πάρει ακόμα. Πώς φαντάζεσαι το πρώτο σου παιχνίδι στη φυσική μας έδρα; "Φαντάζομαι το Αλκαζάρ απλά γεμάτο και όλοι οι φίλαθλοί μας να τραγουδούν για την ομάδα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Γενικότερα, τους συγκρίνω με τους φιλάθλους στην Αργεντινή και αυτή η ομοιότητα είναι που μου αρέσει. Έχω ακούσει ότι οι φαν της ΑΕΛ είναι οι πιο τρελοί σε όλη την Ελλάδα, γνωρίζοντας φυσικά καλά ότι πρόκειται για μια επαρχιακή ομάδα κι όχι για μεγάλη ομάδα που έχει έδρα την πρωτεύουσα. Φαντάζομαι, λοιπόν, στην πρώτη μου φορά σε επίσημο αγώνα στο Αλκαζάρ να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, να κερδίσουμε κι εγώ να πετύχω το πρώτο μου γκολ στο πρωτάθλημα!".

Ποιές είναι οι φιλοδοξίες σου με την νέα σου ομάδα, την ΑΕΛ; "Θέλω να διασκεδάσω και να απολαύσω την παραμονή μου στη Λάρισα και την ΑΕΛ, γιατί όλοι στην ομάδα με έχουν κάνει να νιώσω πολύ άνετα. Θέλω να παίζω σε όλα τα παιχνίδια, δεν θέλω να χάσω κανένα ματς. Θέλω πολύ να ευχαριστιέμαι το ποδόσφαιρο, θέλω να κερδίζω και θέλω να δίνω το καλύτερό μου για μένα και για την ομάδα μου. Θέλω να καταφέρουμε να πετύχουμε όλους τους στόχους μας".

Ποιοί είναι αυτοί οι στόχοι για την νέα ΑΕΛ; "Στην ομάδα υπάρχουν πολύ καλοί παίκτες, έχουμε καταπληκτική ομάδα, η οποία μπορεί να γίνει σίγουρα ακόμα καλύτερη. Υπάρχει απόλυτη χημεία και δέσιμο ανάμεσα στους παίκτες και αυτό έχει φανεί από την πρώτη στιγμή. Υπάρχουν οι ποδοσφαιριστές με εμπειρία, υπάρχουν όμως και οι νεαροί και οι ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές και ο συνδυασμός αυτός είναι ό,τι καλύτερο για μια ομάδα. Θέλουμε να έχουμε μια καλή χρονιά, να καταφέρουμε να τερματίσουμε στην 5άδα της Σούπερ Λίγκα και να πάρουμε μέρος στα πλέϊ οφ. Θέλουμε να προκριθούμε στους ομίλους του ΟΥΕΦΑ και θέλουμε φυσικά να υπερασπίσουμε τον τίτλο του Κυπελλούχου Ελλάδος.

Πηγή: "vissini news"

Δεν υπάρχουν σχόλια: