Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2007

ΠΕΡΣΙΝΕΣ ΚΑΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ...

Το κύριο χαρακτηριστικό της ΑΕΛ την περασμένη σεζόν, ήταν η αστάθεια της. Ικανή για το καλύτερο τη μία εβδομάδα και για το χειρότερο την επόμενη. Όπως φάνηκε στον αγώνα με τη Βέροια στο Αλκαζάρ, η κυπελλούχος Ελλάδας δεν έχει καταφέρει να απαλλαγεί από αυτό το πρόβλημα. Γεγονός που πονοκεφαλιάζει τον Γιώργο Δώνη, ο οποίος ελπίζει αυτό το στραβοπάτημα να αποδεχθεί μία κακή παρένθεση και να μην εμφανίσει και φέτος η ομάδα τις περσινές αδυναμίες.

ΤΙ ΚΕΡΔΙΣΕ: Είναι δύσκολο να μιλήσει κάποιος για κέρδη για την ΑΕΛ, σε αυτό το παιχνίδι. Το γεγονός ότι σκόραρε και πάλι ο Ιμπραΐμα Μπακαγιόκο είναι θετικό, καθώς αποδεικνύει ότι είναι ο επιθετικός που θα δίνει λύσεις στο σκοράρισμα, αλλά αυτό είναι και κάτι γνωστό. Όλοι, δηλαδή, ήξεραν ποιος είναι ο Μπακαγιόκο, πριν έρθει στη "βυσσινί θύελλα". Το γεγονός ότι παραμένει το ίδιο πολύ καλός, είναι πολύ θετικό πάντως.

ΤΙ ΕΧΑΣΕ: Ουσιαστικά η Λάρισα έχασε την εκτός έδρας νίκη της πρεμιέρας, επί του Αστέρα Τρίπολης. Αυτό είναι κακό από βαθμολογικής άποψης, αλλά είναι χειρότερο από την ψυχολογική πλευρά... Έχοντας ηθικό ακμαιότατο, μετά και τη μεγάλη νίκη επί της Μπλάκμπερν, ο κόσμος περίμενε μία ακόμη νίκη για το πρωτάθλημα για να παραμείνουν όλοι ευτυχισμένη στον κάμπο. Η ΑΕΛ, όμως, απογοήτευσε με την εμφάνιση της και την ισοπαλία και δίνει συνέχεια στην παράδοση που τη θέλει να... κόβει τα φτερά των οπαδών της, μετά από ένα-δύο αποτελέσματα που προκαλούν ενθουσιασμό. Κάτι που είναι ό,τι χειρότερο και για την ψυχολογική κατάσταση της ομάδας.

ΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ: Μετά τον αγώνα στο Αλκαζάρ, η ΑΕΛ εξορμά και πάλι εκτός έδρας, αυτή τη φορά για να αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο. Το παιχνίδι αναμένεται δύσκολο και ενδεχόμενο θετικό αποτέλεσμα θα βοηθήσει στο να πάρουν και πάλι τα πάνω τους οι κυπελλούχοι Ελλάδας. Ενδεχόμενη αποτυχία, θα "παγώσει" ακόμη περισσότερο τους Θεσσαλούς και θα κάνει βαρύ το κλίμα και παραμονές του εκτός έδρας αγώνα με την Μπλάκμπερν. Εκεί, όπου η ΑΕΛ θα παίξει για την είσοδο της στους ομίλους του κυπέλλου UEFA. Τα αποτελέσματα σε αυτά τα δύο παιχνίδια, μπορεί να μην κρίνουν τίποτα βαθμολογικά, αλλά θα κρίνουν πολλά για τον χαρακτήρα της ΑΕΛ.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΜΕ ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ: Η ΑΕΛ προσπάθησε για τη νίκη και αυτό το φανερώνουν και οι 13 προσπάθειες για γκολ, που μέτρησε η στατιστική υπηρεσία. Δεν κατάφερε, όμως, να πάρει το αποτέλεσμα που ήθελε. Η "βυσσινί θύελλα" κέρδισε και 5 κόρνερ, έκανε 18 κλεψίματα, αλλά έκανε και 32 λάθη... Το πρόβλημα ήταν ότι οι παίκτες δεν μπορούσαν να διεισδύσουν στην αντίπαλη περιοχή, καθώς το πέτυχαν μόλις δύο φορές, ενώ αναλώθηκαν σε σέντρες, έχοντας συνολικά 3/24.

Ατομικά, ο πιο κινητικός παίκτης ήταν ο Φωτάκης, ο οποίος είχε τρεις προσπάθειες για γκολ και έξι σωστές πάσες, ενώ έκανε και ένα κλέψιμο. Δεν κατάφερε, όμως, να αποφύγει ούτε αυτός τα λάθη, καθώς είχε 0/7 σέντρες... Ο Μπακαγιόκο πέτυχε ένα γκολ στη μοναδική του προσπάθεια για να σκοράρει, ενώ είχε δύο σωστές μπαλιές και τέσσερις λάθος, κερδίζοντας και ισάριθμα φάουλ. Ο Κυριακίδης ήταν για μια ακόμη φορά καλός, με μία προσπάθεια για γκολ και έξι σωστές πάσες, ενώ έκανε και τρία κλεψίματα και κέρδισε πέντε φάουλ. Θετικός και ο νεαρός Μπουκουβάλας, με μία προσπάθεια για γκολ, 3/4 σέντρες, έξι σωστές μπαλιές (είχε όμως και πέντε λάθη), τέσσερα κλεψίματα και τρία κερδισμένα φάουλ.

Πηγή: sportime

Δεν υπάρχουν σχόλια: