Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2007

MONSTERS: "ΑΣΥΜΦΩΝΙΑ"

Τα αμέτρητα αυτοκίνητα προσπερνούσαν σταματημένα λεωφορεία κορνάροντας δίπλα από τους στύλους με τις αφίσες που έγραφαν “We’ re back”. Το σύμβολο της UEFA συνοδευόταν δεξιά κι αριστερά από τα σύμβολα της ΑΕΛ και της Blackburn Rovers αντίστοιχα. Η μεγάλη διαφημιστική καμπάνια της ΠΑΕ συνέχιζε να προδίδει τα πολυάριθμα σημάδια της γύρω στους περιβάλλοντες χώρους του Πανθεσσαλικού Σταδίου.

Τις προηγούμενες μέρες οι τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα της Θεσσαλίας έστελναν παντού το μήνυμα σ’ ένα γενικό προσκλητήριο. Για τους πρωτεργάτες αυτής της μεγάλης διαφημιστικής προσπάθειας ίσως τα κίνητρα να ήταν καθαρά πρακτικά, για μας όλους τους στερημένους εκείνων των δύσκολων χρόνων όλα αυτά ήταν τρόποι ικανοποίησης παλιών μας ονείρων που αρχίζουν να πραγματώνονται. Ο τρόπος που κοιτάζουμε τα σύμβολα στον φωτεινό πίνακα ήταν εντελώς διαφορετικός, η σιγουριά μιας τρελής οδικής εκδρομής στο μακρινό Blackburn ανεξάρτητα από το σκορ του πρώτου αγώνα, είναι όλα λεπτομέρειες της δικής μας γιορτής.

Όλα εκείνα τα άσχημα επαρχιώτικα γήπεδα περνούν σαν ταινία λίγο πριν οι Βυσσινί στηθούν στη σέντρα απέναντι από τους φημισμένους αντιπάλους τους. Όλες εκείνες οι αλλόκοτες εκδρομές που κάναμε, αταίριαστες στη μικρή πραγματικότητα χαμηλότερων κατηγοριών, εκείνη η περιβόητη ασυμφωνία ομάδας και κόσμου που είχαμε βαρεθεί να ακούμε από απορημένους θεατές ήσυχων γηπέδων έμοιαζε να είναι μια αιωνία κατάρα, ένα όπλο άχρηστο που θα χάνονταν σιγά σιγά σε αυτό το άγνωστο περιθώριο που είχε καταπιεί την ομάδα μας.

Τώρα στεκόμαστε στο ίδιο “τροπαιούχο” πέταλο με τους σχηματισμούς μας, τα φιλόδοξα συνθήματα μας και πολεμάμε για την ένταξη στους ομίλους του κυπέλλου UEFA. Στεκόμαστε στο ίδιο πέταλο και οι εικόνες από τα πανηγύρια του κυπέλλου μπερδεύονται ακόμα στα μάτια μας με τις ζωντανές εικόνες και τους νέους πανηγυρισμούς των τερμάτων κόντρα στους αήττητους για μεγάλο χρονικό διάστημα άγγλους. Όλες οι γκρίνιες, οι ενστάσεις, οι δυσπιστίες, οι αμφισβητήσεις και οι δημόσιες επικρίσεις καθημερινά στα ραδιόφωνα αρχίζουν να φανερώνουν σε συνδυασμό με την παρουσία και τη βοήθεια στην ομάδα πως εκείνη η περιβόητη παλιά ασυμφωνία ομάδας και κόσμου μάλλον έχει αντιστραφεί. Πιθανά σύντομα κάποιοι θα πρέπει να προσπαθήσουν αρκετά να φανούν αντάξιοι αυτής της ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: