Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2007

ΤΟ "ΚΛΕΙΔΙ" ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

Το ματς με τη Ζενίτ τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων αποτελεί το ορόσημο στην προσπάθεια της Λάρισας, καθώς σε περίπτωση μη νίκης στο Αλκαζάρ είναι πολύ πιθανό οι Θεσσαλοί από την τρίτη αγωνιστική να αποχαιρετίσουν την προσπάθεια πρόκρισης που ούτως ή άλλως συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες.

Ο όμιλος της ΑΕΛ μπορεί και να χαρακτηριστεί ο δυσκολότερος ελληνικής ομάδας, χωρίς πάντως να έχει και το ξεκάθαρο φαβορί-φόβητρο. Αν πάντως η κυπελλούχος Ελλάδας νικήσει τη Ζενίτ στην έδρα της, τότε μπορεί να διατηρήσει ενδιαφέρον πρόκρισης ακόμα και με δύο ήττες εκτός από Εβερτον και Αλκμααρ μέχρι την τελευταία αγωνιστική οπότε και θα υποδεχτεί τη Νυρεμβέργη στο Αλκαζάρ.

Από πλευράς ελληνικού ενδιαφέροντος για τη βαθμολογία της UEFA στον όμιλο της ΑΕΛ δεν υπάρχει ομάδα από χώρα άμεσα ανταγωνιστική. Από τους Θεσσαλούς δεν υπάρχει η... αξίωση για πρόκριση και ο κάθε βαθμός που θα καταφέρουν να πάρουν θα ισοδυναμεί με ατόφιο χρυσάφι για την ελληνική βαθμολογία.

Μας αρέσει που θα δούμε τον... Λίνκολν

Τον Φεβρουάριο πρωταγωνίστησε στην πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του ρωσικού ποδοσφαίρου, αφού για χάρη του η Ζενίτ ξόδεψε 15 εκατομμύρια ευρώ για να τον πάρει από τη Σαχτιάρ Ντόνετσκ.

Η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης δεν... κλαίει τα λεφτά της για τον πολυτάλαντο Ουκρανό μέσο, ο οποίος θα δώσει το «παρών» στο Πανθεσσαλικό στις 8 Νοεμβρίου, μαζί με έναν επιθετικό-«φαρμάκι» όπως ο Αντρέας Αρσάβιν. Στις 20 Δεκεμβρίου η Νυρεμβέργη θα έχει στις τάξεις της τον «δικό μας» Αγγελο Χαριστέα και τον άκρως εργατικό στη μεσαία γραμμή Τόμας Γκάλασεκ. Πέραν τούτων...

Τι λέει η ιστορία

Τρεις στις τέσσερις αντιπάλους της ΑΕΛ έχουν αντιμετωπίσει ελληνικές ομάδες. Η Αλκμααρ απέκλεισε τον ΠΑΟΚ στο ΟΥΕΦΑ (φωτό) με δύο νίκες την περίοδο 2004-05 (3-2, 2-1), η Ζενίτ πέταξε έξω την ΑΕΚ από το ΟΥΕΦΑ με 1-0 στο ΟΑΚΑ και 0-0 στην Αγία Πετρούπολη την περίοδο 2005-06, ενώ την προηγούμενη περίοδο κέρδισε 5-1 τους «κιτρινόμαυρους» στον όμιλο του ΟΥΕΦΑ. Η Εβερτον αποκλείστηκε από τον Παναθηναϊκό την περίοδο 1970-71 στο Πρωταθλητριών με 0-0 στο Λίβερπουλ και 1-1 στη Λεωφόρο.

Αξίζει μια βόλτα στο...
Η... Λάρισα της Ολλανδίας είναι το Αλκμααρ, αφού είναι διάσημη για την αγορά τυριού, διοργανώνει σχετική έκθεση στην κεντρική πλατεία της πόλης από το 1593 (φωτό), αλλά δεν διεξάγεται την εποχή του αγώνα με την ΑΕΛ (29 Νοεμβρίου). Πρόσβαση στην πόλη μέσω του Αμστερνταμ, το οποίο απέχει 35 χιλιόμετρα από την πόλη.

Όσο για το Λίβερπουλ, τι να πει κανείς; Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2008 και πατρίδα των Μπιτλς, έχει πρόσβαση μέσω Μάντσεστερ ή Λονδίνου, αφού το αεροδρόμιο «Τζον Λένον» (η πρώτη κιθάρα του οποίου φτιάχτηκε στο... Αλκμααρ!) δεν εξυπηρετεί πτήσεις από Ελλάδα. Επιβεβλημένη μια επίσκεψη στο «Ανφιλντ» και στο μουσείο των «σκαθαριών»...


Η... αντίπαλη ενδεκάδα
«Πολυεθνική» η φανταστική ενδεκάδα των αντιπάλων της ΑΕΛ, η οποία διαθέτει μεταξύ άλλων Ολλανδούς, Τσέχους, Γερμανούς, Νιγηριανό, Ισπανό, Ουκρανό, Ρώσο και Σκωτσέζο. Νυρεμβέργη (Μπλάζεκ, Βολφ, Γκάλασεκ), Αλκμααρ (Οπνταμ, Αγκουστιέν, Τσιομέρ) και Εβερτον (Γιόμπο, Αρτέτα, ΜακΦάντεν) διαθέτουν από τρεις εκπροσώπους, ενώ η Ζενίτ... βολεύεται με δύο (Τίμοστσουκ, Αρσάβιν).

Δεν υπάρχουν σχόλια: