Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2007

ΑΚΡΟΒΑΤΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΔΟΞΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ

Η χθεσινή ήταν μέρα περισυλλογής για τον Γιώργο Δώνη. Η νέα απώλεια βαθμών κόντρα στην Ξάνθη, το παιχνίδι της προσεχούς Πέμπτης με τη Ζενίτ και το σημαντικό ματς που ακολουθεί με τον Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο κάνουν τον προπονητή της ΑΕΛ να «ακροβατεί» ανάμεσα στη δόξα (βλέπε Ευρώπη) και το ένστικτο της αυτοσυντήρησης της ομάδας (βλέπε πρωτάθλημα).

Την περυσινή χρονιά το Αλκαζάρ αποδείχθηκε «αχίλλειος πτέρνα» για την ΑΕΛ, καθώς από τους 45 βαθμούς που διεκδίκησε στην έδρα της κέρδισε μόλις τους 20, λιγότερους από τους μισούς. Φέτος στα τρία παιχνίδια που έχουν δώσει οι «βυσσινί» στο σπίτι τους μετρούν ισάριθμες ισοπαλίες, δηλαδή ήδη έχουν χάσει έξι πόντοι.

Δυνατή 11άδα

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι ως τώρα οι «βυσσινί» -άπειροι σε τέτοιες καταστάσεις αγωνιστικής πίεσης- δεν έχουν καταφέρει να διαχειριστούν όπως θα επιθυμούσαν τις παράλληλες υποχρεώσεις τους. Για τον Γιώργο Δώνη το μόνο «γιατρικό» είναι μια νίκη που θα απελευθερώσει τους ποδοσφαιριστές, έχοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι στη συνέχεια η ΑΕΛ θα βρει τον αγωνιστικό της δρόμο. Αλλωστε τα δείγματα στα ματς όπως αυτά με Μπλάκμπερν και Εβερτον καταδεικνύουν ότι οι δυνατότητες υπάρχουν.

Το ερώτημα πάντως που πλανάται εν όψει Ζενίτ είναι τι θα πράξει το τεχνικό τιμ, όσον αφορά τη σύνθεση της 11άδας. Η απάντηση θα δοθεί μεθαύριο, ωστόσο όλα οδηγούν στο συμπέρασμα πως η ΑΕΛ θα παραταχθεί ουσιαστικά με όλα τα δυνατά της όπλα, οι αλλαγές θα είναι περιορισμένες και πάντα βάσει των παικτών που θα είναι διαθέσιμοι, καθώς τα προβλήματα δεν λείπουν.

Θα εκτίσουν με ΟΦΗ

Δύο τιμωρίες προέκυψαν στο προχθεσινό παιχνίδι της ΑΕΛ με την Ξάνθη. Ο Ιμπραχίμα Μπακαγιόκο και ο Γιώργος Φωτάκης συμπλήρωσαν από τέσσερις κίτρινες κάρτες και σύμφωνα με την απόφαση του τεχνικού τιμ θα εκτίσουν τη μια αγωνιστική τιμωρίας τους στον εκτός έδρας αγώνα με τον ΟΦΗ, τη 10η αγωνιστική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: