Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2007

ΠΗΛΑΔΑΚΗΣ: "ΗΤΑΝ ΘΕΜΑ ΗΘΙΚΗΣ ΤΑΞΕΩΣ"

Για τα αίτια τα οποία τον οδήγησαν στην παραίτησή του από τη θέση του αντιπροέδρου της Σούπερ Λίγκα, μίλησε στον SuperΣΠΟΡ FM 94,6 ο Κώστας Πηλαδάκης. Ο πρόεδρος της ΑΕΛ, έθιξε το θέμα της κακής διαιτησία στα ελληνικά γήπεδα, το πολυσυζητημένο γκολ του Λουτσιάνο απέναντι στην ομάδα του, τις προοπτικές ώστε να διορθωθεί η κατάσταση, ενώ έκλεισε κάνοντας μία μίνι αναφορά στης πορεία των ελληνικών ομάδων στα ευρωπαϊκά Κύπελλα. «Ήταν θέμα ηθικής τάξης όταν συμβαίνουν πράγματα που με βρίσκουν αντίθετο πρέπει να τα πω», τόνισε μεταξύ άλλων.

Αρχικά ο ισχυρός άνδρας των Κυπελλούχων Ελλάδας, αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτησή του από την αντιπροεδρία της Σούπερ Λίγκα: «Με την παραίτησή μου από την θέση του Αντιπροέδρου της Σούπερ Λιγκ, μου έφυγε ένας βάρος ψυχολογικό και συναισθηματικό. Έτσι κι αλλιώς δεν είχα συνδυάσει το πέρασμά μου από το ποδόσφαιρο με καρέκλες. Δεν έχω καμία αντίθετη άποψη με την Σούπερ Λίγκα αλλά με κάποιους συναδέλφους μου εκεί. Ήταν θέμα ηθικής τάξης όταν συμβαίνουν πράγματα που με βρίσκουν αντίθετο πρέπει να τα πω. Η φάση του Λουτσιάνο εξέθεσε την Ελλάδα και τον θεσμό του ποδοσφαίρου. Εμείς το αντιμετωπίσαμε οι μισοί με γέλια και οι άλλοι μισοί σαν μαγκιά. Αναγνωρίζω ότι η πλειοψηφία των παραγόντων θέλει το ποδόσφαιρο να μπει σε μια τάξη.

Όταν όμως η ΚΕΔ μπορεί να αφήνει ατιμώρητους κάποιους διαιτητές, δεν μπορώ και εγώ να λέω ότι θα διορθώσουμε το ποδόσφαιρο. Ήλπιζα μέχρι την ύστατη στιγμή ότι αυτοί που ήθελαν να έχουν την ευθύνη των ορισμών, θα έχουν και την υπευθυνότητα να τιμωρήσουν όταν πρέπει. Η δική μου καταγγελία θα συνεχίσει μέχρι να σταματήσω να είμαι στο ποδόσφαιρο. Δεν ζω απ’ το ποδόσφαιρο και έχω την πολυτέλεια να λέω ότι λέω. Μερίδα των μεγάλων ομάδων δεν ασχολείται με το θέμα γιατί δεν θα νιώσουν ποτέ στο πετσί τους αυτό που παθαίνουν οι ομάδες, από την πέμπτη θέση και κάτω».

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Πηλαδάκης, επεσήμανε κάποια πράγματα, προκειμένου να διορθωθεί σε κάποιο βαθμό η κατάσταση στο θέμα της διαιτησίας: «Η Σούπερ Λιγκ μπορεί να κάνει πολλά αν υπάρχει σύμπνοια. Δεν υπάρχει καμία σύγκρουση σε αυτό το θέμα με την ΕΠΟ. Πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχει κόντρα για τη διαιτησία. Απλά και οι αρμόδιες αρχές της ΕΠΟ πρέπει να καταλάβουν ότι οφείλουν να δώσουν μια μεγαλύτερη βαρύτητα στην Λίγκα. Ακόμη, να προβάλουμε τους καλούς διαιτητές. Για να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να γυρίσει ο τροχός πρέπει να ταρακουνηθούν τα νερά. Ο θεσμός της διαιτησίας να σέβεται τις αρχές του, ο καλός να επιβραβεύεται και ο κακός να τιμωρείται».

Κλείνοντας, μίλησε και για την φετινή ευρωπαϊκή περιπέτεια της ομάδας του στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, χωρίς να παραλείψει να ευχηθεί να περάσουνε και οι τέσσερις εκπρόσωποί μας στην επόμενη φάση του θεσμού: «Για το ΟΥΕΦΑ ήλπιζα σε μια αξιοπρεπή εμφάνιση και ο θεός μου το έφερε. Έχω ζήσει αρκετά πράγματα στην μικρή μου εμπειρία. Στα επόμενα 4 παιχνίδια πρέπει να κάνουμε σωστή διαχείριση και μετά θα δούμε πού βρισκόμαστε. Εύχομαι να περάσουνε όλοι οι εκπρόσωποι της Ελλάδας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: