Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2007

ΒΟΜΒΑ... ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΠΗΛΑΔΑΚΗ

Δήλωση παραίτησης του Κώστα Πηλαδάκη από την αντιπροεδρεία της Superleague:

"ΕΧΟΥΝ περάσει περίπου τρεις εβδομάδες από τον αγώνα Ατρόμητος – ΑΕΛ 1964, όταν όλη η Ελλάδα διαπίστωνε για μία ακόμη φορά την έλλειψη αξιοπιστίας της διαιτησίας. Άλλοι αντιμετώπισαν τη συγκεκριμένη διαιτητική συμπεριφορά με σκεπτικισμό, άλλοι με εκνευρισμό και άλλοι με χιούμορ, ανάλογα με τον χαρακτήρα τους, αλλά κυρίως με τον βαθμό ενδιαφέροντός τους ως προς το αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε από τα μεγάλα ως και ακραία διαιτητικά λάθη των Ζολώτα – Μαυρόπουλου. Όλοι, όμως, χρησιμοποίησαν τη γνωστή φράση: «Μία από τα ίδια θα δούμε και φέτος…»

Η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 – παρά το γεγονός ότι στην ευρωπαϊκή μας εμπειρία όλοι διαπιστώσαμε ότι ασχολήθηκαν με περιπαικτικά σχόλια τόσο στην Πρέμιερ Λιγκ όσο και στην ΟΥΕΦΑ με το γκολ του Λουτσιάνο - αποφάσισε να αναμένει ευλαβικά την απόφαση της ΚΕΔ. Διατηρούσαμε έτσι την ελπίδα ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη. Δυστυχώς διαψευστήκαμε οικτρά. Η ποινή που επιβλήθηκε από τα αρμόδια όργανα όχι μόνο δεν αποδίδει δικαιοσύνη, όχι μόνο δεν εξυπηρετεί τη λογική του παραδειγματισμού, αλλά καταδεικνύει μια γενικότερη φιλοσοφία, που υπάρχει χρόνια και χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Πριν από δύο χρόνια ζητήθηκε από την ΚΕΔ να αναλάβει τον ορισμό των διαιτητών. Όπως μας ανέλυσε δια του προέδρου κ. Ψυχομάνη, είναι ο μόνος τρόπος για να αναλάβει η ίδια εξολοκλήρου και την ευθύνη για την παρουσία των ρέφερι στους αγώνες του πρωταθλήματος. Αυτό που δεν μας εξήγησαν ή μας απέκρυψαν - όπως αποδεικνύεται στην πράξη -είναι ότι ο ορισμός είναι ο μόνος τρόπος για να εφαρμόζεται η κατά περίπτωση ασυλία τους. Όπως συνέβη στην προκειμένη περίσταση με την … «εξοντωτικά» προσχηματική ανώτερη (;) τιμωρία των Ζολώτα – Μαυρόπουλου.

Δεν μας εξήγησαν όμως τι περισσότερο εγκληματικό έκαναν και πήγαν σπίτι τους οι διεθνείς Τσαχειλίδης και Μπριάκος πέρσι. Μήπως οι πρωταγωνιστές του Περιστερίου είχαν πρότερο έντιμο βίο; (Γιατί άλλα θυμόμαστε εμείς από τα παιχνίδια Πανιωνίου – Ατρομήτου, ΑΕΛ- ΟΦΗ και Εργοτέλη – ΑΕΛ πέρσι. Αραγε είναι σύμπτωση σε ποια ματς «επιλέγει» να είναι κακός ο κατά την ΚΕΔ καλός διαιτητής Ζολώτας; Για τον κ. Μαυρόπουλο, συμμεριζόμενοι το προσωπικό του θέμα, δεν θα επεκταθούμε). Βλέποντας αυτά νιώθουμε υπόλογοι για την υπόσχεση που δώσαμε στον κόσμο ότι θα αλλάξουμε – προς το καλύτερο – το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ότι πλέον θα αποδίδεται δικαιοσύνη αδιακρίτως, ότι θα υπάρχει αντικειμενικότητα, ότι θα επιβάλλεται παντού διαφάνεια. Η νέα γενιά φιλάθλων δεν θέλει ψέματα και κουκουλώματα. Θέλει αλήθεια και αντικειμενικότητα για να συμμεριστεί το όραμά μας και να στηρίξει το οικοδόμημα που λέγεται ελληνικό ποδόσφαιρο. Η νοοτροπία του «δε βαριέσαι» ή «συμβαίνουν αυτά», δεν συμβαδίζει με τη δική μας λογική, ούτε μπορεί να μας οδηγήσει σε πρόοδο.

Είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε την σκληρή κριτική της κοινής γνώμης για τον δρόμο, που αποφασίζουμε να ακολουθήσουμε από εδώ και στο εξής. Για εμάς, όμως, δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Είναι πάνω απ’ όλα ζήτημα αξιοπρέπειας.

Συναισθανόμενος, λοιπόν, την τεράστια πικρία για την απόφαση της ΚΕΔ, η οποία ανοίγει τον «ασκό του Αιόλου» για την κατά περίσταση ασυλία των κακών διαιτησιών, αλλά και την ευθύνη απέναντι στον κόσμο, παραιτούμαι από τη θέση του αντιπροέδρου της Superleague.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους με εμπιστεύτηκαν, αλλά μετά λύπης μου διαπιστώνω ότι οι θέσεις μου δεν μπορούν να βοηθήσουν σε αυτό, που αρκετοί παράγοντες ονειρευόμαστε για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Γνωρίζω ότι με την απόφασή μου αυτή αναλαμβάνω τον κίνδυνο να τύχουμε ως ΑΕΛ σε θέματα διαιτησίας, ανάλογης αντιμετώπισης με την περσινή σεζόν. Σε ζητήματα ηθικής τάξης, όμως, για εμάς δεν χωρούν συμβιβασμοί. Να είστε βέβαιοι, ωστόσο, ότι την ίδια – και σκληρότερη - στάση θα ακολουθήσουμε και σε οποιαδήποτε περίπτωση η ομάδα μας ωφεληθεί παράτυπα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: