Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2007

ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΗΛΩΣΕΙ...

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στην ΑΕΛ στο θέμα «διαιτησία» ήταν το 8,4 (σχεδόν άριστα) που πήρε από τον παρατηρητή του αγώνα με την ΑΕΚ ο διαιτητής Γιώργος Κασναφέρης, ο οποίος «αρνήθηκε» πέναλτι του Αρουαμπαρένα στον Πάρα και αποβολή.

Οι «βυσσινί» γνώριζαν ότι η έκθεση του παρατηρητή δεν περιλαμβάνει κάτι μεμπτό για τον διεθνή ρέφερι, ωστόσο περίμεναν την επιβεβαίωση. Οταν πληροφορήθηκαν τη βαθμολογία, εξέδωσαν ανακοίνωση, με την οποία επιτίθενται στην ΚΕΔ, την οποία κατηγορούν για ανικανότητα και τάσεις εκδίκησης.

Ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ Νίκος Λυράκης προχώρησε ωστόσο ένα βήμα παραπέρα, δηλώνοντας ξεκάθαρα πως «μόνο ο Γκαγκάτσης μπορεί να δώσει λύσεις σ' αυτό το πρόβλημα. Να το αποδεχθεί και να τους ξηλώσει όλους από τη ρίζα». Κατήγγειλε, μάλιστα, πως «η ΚΕΔ έχει προαποφασίσει σε ποια θέση θα καταλήξει η Λάρισα. Αποδεικνύεται ότι είναι ανίκανη να διαχειριστεί την κάθε κρίση. Νομίζουν ότι μπορούν να εκδικούνται όποιον δεν δηλώνει υποτέλεια ή δεν συμμετέχει στα αλισβερίσια τους».

«Εκδίκηση χωρίς προσχήματα»


Μεταξύ των άλλων, η ανακοίνωση -που εστιάζει και στα ΜΜΕ (δημοσιεύματα για εύνοια της ΑΕΛ από τη διαιτησία και ειρωνικά σχόλια στον τηλεοπτικό αέρα)- αναφέρει: «Είδαμε την ανίκανη ΚΕΔ να μας εκδικείται, χωρίς να κρατά τα προσχήματα. Είδαμε τον διαιτητή να σκοράρει κατ απαίτηση του κοινού πριν από το ματς, αλλά κατά τη διάρκειά του να «απαγορεύει» στην ομάδα μας να βάλει γκολ!... Είδαμε τους επόπτες να παίρνουν το... 50-50, κάθε φορά που έπρεπε να αποφασίσουν αν είναι οφσάιντ ή όχι».

Και καταλήγει το κείμενο: «Ρώτησε κανείς την κοινή γνώμη τι λέει για όλα αυτά; Πιστεύουμε ότι γίνεται αντιληπτό από τον πρόεδρο της ΕΠΟ το μέγεθος της ιστορικής ευθύνης για κάθαρση που δημιουργούν οι -επί των ημερών του- διεθνείς επιτυχίες. Για να μη συνεχίσουμε να πανηγυρίζουμε στα ευρωπαϊκά μεσοβδόμαδα και να μας εκθέτουν στα ελληνικά Σαββατοκύριακα».


Το τραπέζι του Δώνη

Ο Γιώργος Δώνης είχε κάθε λόγο να είναι ευδιάθετος χθες. Ο τεχνικός της ΑΕΛ είχε γενέθλια (γεννήθηκε στις 22 Οκτωβρίου 1969) και τα γιόρτασε μαζί με τους παίκτες του και τους συνεργάτες του, καθώς το βράδυ τους έκανε το τραπέζι.

Η σημερινή τελευταία προπόνηση πριν από την αναχώρηση για το Λίβερπουλ είναι καταλυτική για τη συμμετοχή των τραυματιών Νταμπίζα, Κώτσιου και Αλεξάνδρου.

Με συνέντευξη του Ιμπραχίμα Μπακαγιόκο και αφίσα της φετινής ΑΕΛ κυκλοφορεί σήμερα το 15ο τεύχος του επίσημου περιοδικού των «βυσσινί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: